Çözüldü Ekran kartı jelatini sökülmezse ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Adana
3 hafta önce aldığım kartımın arka plaka ve ön kısmındaki jelatinlerini sökmedim. Daha doğrusu hiçbir jelatini sökmedim. Bu bir sorun oluşturur mu?
Arka plakası olan kartın VRAM'larının üstünde jelatin olur mu?

Kartım XFX Swft 6800 XT

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sanırım uygulanan jelatinin kalitesi de baya fark ettiriyor. Bana da sadece arka plakayı sökmek mantıklı geldi.
Cogu ekran kartinin ön tarafi plastik zaten o yuzden problem olmaz. Metal olsa bile zararli olmaz çünkü max cikacagi sıcaklık 45C civarıdır. Ama backplate direk pcb ye temas eden bir sey o yuzden o daha fazla isinacaktir ve pcb yi soğutma gorevi var. Ama ön tarafin pasif bir soğutma gorevi yok.
Arka kısımda arka plaka + öndeki kısım gibi küçük plastik bir kısım daha var. O kısmı da çıkarayım mı?
Arka kisimda ne kadar jelatin varsa çıkar. Dediğini pek anlayamadım.

Arka kisimda ne kadar jelatin varsa çıkar. Dediğini pek anlayamadım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
böyle hocam.

Bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Jelatinleri komple çıkardım. Arka plakadaki jelatinlerin mutlaka çıkarılması gerekiyor, zaten adamlar çıkarmak için bir işaret koymuş, hemencecik çıkıyor.

Ön ve arkadaki küçük bölge aynı jelatin tipine sahip, oldukça yapışkan. Çıkarılmasa da olur cinsten gibi görünüyor fakat ben sadece 3 hafta kullanmama rağmen yapışkanların sıcaktan esnediğini hissettim. Hatta çıkartırken 2-3 kere koptu.

Bu arada işlemi yaptıktan sonra niye bilmiyorum, kartın güç kullanımı oldukça arttı. Stres testinde 230W değerini hiç geçmiyordu fakat şimdi 280-290 oluyor. FPS değerleri de birazcık artmış. Güç kablolarını da aynı şekilde çıkartıp takmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…