Çözüldü Ekran kartı jelatini sökülmezse ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Sanırım uygulanan jelatinin kalitesi de baya fark ettiriyor. Bana da sadece arka plakayı sökmek mantıklı geldi.
Cogu ekran kartinin ön tarafi plastik zaten o yuzden problem olmaz. Metal olsa bile zararli olmaz çünkü max cikacagi sıcaklık 45C civarıdır. Ama backplate direk pcb ye temas eden bir sey o yuzden o daha fazla isinacaktir ve pcb yi soğutma gorevi var. Ama ön tarafin pasif bir soğutma gorevi yok.
Arka plakadaki jelatini sokmen lazim çünkü backplatenin hava ile temas etmesi gerekiyor isi transferi icin. Ama on taraftakini sokmesende olur.

3 hafta önce aldığım kartımın arka plaka ve ön kısmındaki jelatinlerini sökmedim. Daha doğrusu hiçbir jelatini sökmedim. Bu bir sorun oluşturur mu?
Arka plakası olan kartın VRAM'larının üstünde jelatin olur mu?

Kartım XFX Swft 6800 XT

Fanların olduğu yere yakın olan jelatinler ses yapacaktır.
Sıcaklıktan kendileri düşecek veya yamuk bir görüntü alacaktır.
En uç olan senaryo ise yanacaklardır :D

Sanırım uygulanan jelatinin kalitesi de baya fark ettiriyor. Bana da sadece arka plakayı sökmek mantıklı geldi.
Cogu ekran kartinin ön tarafi plastik zaten o yuzden problem olmaz. Metal olsa bile zararli olmaz çünkü max cikacagi sıcaklık 45C civarıdır. Ama backplate direk pcb ye temas eden bir sey o yuzden o daha fazla isinacaktir ve pcb yi soğutma gorevi var. Ama ön tarafin pasif bir soğutma gorevi yok.

Çözüm
Arka kısımda arka plaka + öndeki kısım gibi küçük plastik bir kısım daha var. O kısmı da çıkarayım mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı