Çözüldü Ekran kartı jelatini üzerinde kalırsa ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lovemyers

Hectopat
Makaleler
2
Arkadaşlar taktıktan 3 gün sonra fark ettim.
Tekrar açacak durumda değilim şu an, belki 1 hafta sonra.
RX 6600 ekran kartı, jelatin üstüne kaldı.
Max sıcaklık 60 derece, daha çıkmıyor.
Zarar verir mi jelatinler arkadaşlar?

Dosya Ekleri

• Snapchat-696917772.jpg
    85,4 KB · Görüntüleme: 236
Çözüm
Neredeki jelatinden bahsediyorsun, ona göre değişir. Ön tarafta, ışıklarında vs ise oralar zaten ısınmıyor, bir şey olacağını sanmıyorum. Arka brakette ise kesinlikle çıkartılması taraftarıyım. Sadece sıfır aldığında ilk testi yaparken çıkarmayabilirsin. İadede vs sıkıntı olmasın diye. Test sonucu okey diyorsan çıkartıp öyle kullanmalısın. Arka prakette jelatin kalmamalı bence.
Ekran kartını çıkarmadan sökebilirsin jelatini bence.

Ekran kartı daha fazla ısınacağından riski olabilir.

60 Derece çipin sıcaklığı. Kartın arka kısmı 80-90 dereceleri görüyordur.

Kasanın arkasında ekran kartını tutan vidalar var. Onları sökün. Daha sonra ekran kartının anakarta bağlandığı yerin sağ tarafında bir kilit var. İnce uçlu bir şey yardımıyla o kilidi ittirip açın ve ekran kartını sökün.

Dikken de yapılabiliyor ama düşürürüm derseniz kasayı yatırıp yapın.

Neredeki jelatinden bahsediyorsun, ona göre değişir. Ön tarafta, ışıklarında vs ise oralar zaten ısınmıyor, bir şey olacağını sanmıyorum. Arka brakette ise kesinlikle çıkartılması taraftarıyım. Sadece sıfır aldığında ilk testi yaparken çıkarmayabilirsin. İadede vs sıkıntı olmasın diye. Test sonucu okey diyorsan çıkartıp öyle kullanmalısın. Arka prakette jelatin kalmamalı bence.

Çözüm
Kasayı 4 tane fan soğutuyor arkadaşlar haberiniz olsun bu arada.
Dostum istediğin kadar soğuk yap kasanın içini gpu bu ısınacak illaki. Gördüğüm kadarıyla arka plakadaki jelatinden bahsediyorsun elinin sığması lazım ordan sökersin. En kötü zaten 2 vida bir klips 2 tane pin çıkaracaksın neyin savunmasını yaptığını anlayamadım. Erirse kötü olur senin için o jelatinin çıkması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…