Çözüldü Ekran kartı kasaya doğru takılmış mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheWolf0801

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, evde inşaat gidiyordu bizim usta yanlışlıkla bilgisayarı bayağı kirletmişti. İçine toz gibi beton parçaları falan düşmüştü. Ben de ilk önce ekran kartını ve PC'ni biraz nemli bir bezle sildim sonra da hemen kuruladım. Ama içim rahat etmediği için bugün ekran kartını çıkardım, fön makinesini soğuk ayarında tuttum temizledim. Sonra her şeyini taktım. Şimdi de tedirginim her şeyi doğru yapmış mıyımdır acaba diye size de resimlerini atacağım, bakın her şey normal mi diye? Bir de mesela diyelim bir şeyi eğilse (zarar görse) veya tam yerine oturmasa çalışır mıydı?

Resimleri boyutundan dolayı buraya yollayamadım, bu linkte var:

Çözüm
Hocam gözlerim beni yanıltmıyorsa yerine doğru oturmuş gibi görünüyor. Arkadaki vida deliklerinin oturduğunu gözlemleyerek de bu kanaate vardım. Eğilecek bükülecek pek parça bulunmaz zaten, tek dikkat edilmesi gereken şey kart anakart slotuna takılıyken eğip bükmemek, maksat ekran kartı pinlerine zarar gelmesin.

Şu an normal çalışıyor. Yanlış taksam veya bir yerinə bir şey olsa yine çalışır mıydı?
Hocam yanlış takmalık bir durum olmaz zaten. Anakart slotunuza doğru oturduğundan eminseniz, sağlam bir şekilde kasaya vidaladıysanız, kablolarını iyice taktıysanız bir problem olmaz. Bir yerine bir şey olduğunu sanmıyorum fakat durumdan duruma çalışması değişiklik gösterecektir. Bir süre gözlemleyiniz derim.
Güç girişi yerine tam oturmamış gibi sanki. Onu iyice sıkı sıkı yerine oturt.

Ayrıca bilgisayar duvara (yada koltuğa neyse) fazla yakın. Hava akışını olmsuz etkiler. Sıcak havayı düzgün atamaz.

Güç girişi yerine tam oturmamış gibi sanki. Onu iyice sıkı sıkı yerine oturt.

Ayrıca bilgisayar duvara (ya da koltuğa neyse) fazla yakın. Hava akışını olmsuz etkiler. sıcak havayı düzgün atamaz.

Güç girişine bakarım tam oturmasa çalışır mıydı? Bir de sadece arkasında duvar var sağı solu ve önü açık

Güç girişine bakarım tam oturmasa çalışır mıydı? Bir de sadece arkasında duvar var sağı solu ve önü açık
Hocam arkadaki geçme pini kalkmışsa yani bastırılabilir durumdaysa kart kitlenmiştir zaten. Çekerek kolay kolay çıkmaz. Vida da varsa şüphe etmenize gerek yok. Güç girişi tam oturmasa çalışmazdı.

Hocam arkadaki geçme pini kalkmışsa yani bastırılabilir durumdaysa kart kitlenmiştir zaten. Çekerek kolay kolay çıkmaz. Vida da varsa şüphe etmenize gerek yok. Güç girişi tam oturmasa çalışmazdı.
Tam oturmasa da çalışır. Pinler birbirine değsin yeter. Ama ileride konnektörün yanması, erimesi, kısa devre gibi durumlar yaşanmaması için yerine sonuna kadar oturttur iyice tak.

Hocam arkadaki geçme PIN'i kalkmışsa yani bastırılabilir durumdaysa kart kitlenmiştir zaten. Çekerek kolay kolay çıkmaz. Vida da varsa şüphe etmenize gerek yok. Güç girişi tam oturmasa çalışmazdı.

Hocam güç girişine baktıim şu mandal gibi şey bastırınca kalkıyor. Şu anda normal çalışıyor.

Tam oturmasa da çalışır. Pinler birbirine değsin yeter. Ama ileride konnektörün yanması, erimesi, kısa devre gibi durumlar yaşanmaması için yerine sonuna kadar oturttur iyice tak.
Nasıl tam oturup oturmadığını anlarım?

Pinkerin değmesi için zaten oturması gerekir. Tam değmezse iletimde sıkıntı yaşanabilir...

Hocam güç girişine baktıim şu mandal gibi şey bastırınca kalkıyor. Şu anda normal çalışıyor.

Nasıl tam oturup oturmadığını anlarım?
Mandal bastırınca kalkıyorsa tam oturmuş demektir.

Anlamakta çok zorlanıyorsanız aşırı bastırmadan ittirin kartı gitmiyorsa oturmuştur zaten. Yine de pinden anlamanızı şiddetle öneriyorum ve sorumluluk kabul etmiyorum.

Pinkerin değmesi için zaten oturması gerekir. Tam değmezse iletimde sıkıntı yaşanabilir...

Mandal bastırınca kalkıyorsa tam oturmuş demektir.

Anlamakta çok zorlanıyorsanız aşırı bastırmadan ittirin kartı gitmiyorsa oturmuştur zaten. Yine de pinden anlamanızı şiddetle öneriyorum ve sorumluluk kabul etmiyorum.

Hocam bugün bir bilgisayarcıya sordum oda girişi tut bastır dedi. Neyse ben öyle yapmadım fazla bastırıın girişlere ya da pinlere zarar gelir diyekran kartı çıkarttım elimde tutarak yanlarından bastırdım ve girdi gibi. Sonra da yerine takdım. Fotoğrafında attım bakabilirsiniz oturmuşmu diye. Şimdiden teşekkürler.
İki tane resim attım biri dünkü hali biride şimdiki.

Dosya Ekleri

• 17296211263206484157281641282718.jpg
    17296211263206484157281641282718.jpg
    81,8 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20241023_124416.jpg
    IMG_20241023_124416.jpg
    202,7 KB · Görüntüleme: 22

Technopat Haberler

Geri
Yukarı