Ekran kartı klipsi kırık anakart alınır mı?

• Konuyu başlatan EymK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 335

EymK

Decapat
Daha fazla  
2. el bir anakart buldum ekran kartı klipsi kırık. Bana ne gibi bir sorun çıkartır? Bir de tamiri nasıl oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki o klips takılıp çıkarılabilen bir şey mi? Yedek parça alsam tamir edemez miyim?
Bir de ekran kartı vidasını iyice sıksam ve destek koysam olmaz mı?

Peki o klips takılıp çıkarılabilen bir şey mi? Yedek parça alsam tamir edemez miyim?
Bir de ekran kartı vidasını iyice sıksam ve destek koysam olmaz mı?

Vida gene tutar muhtemelen ama garantisini veremem O klips ekran kartını yuvada tutmaya yardımcı oluyor sonuçta ben almam açıkçası risk çünkü.

Her türlü risk var tabi ama kullanmak istersen neden kullanılmasın. Takmak istediğin ekran kartı hafif ise ya da anakartı yatay kullanabilme ihtimalin varsa çok daha güvenli olabilir. Sonuçta x1 yuvalarında vs. da klips mevcut değil. Metal braketi kasaya tuturmak yeterli oluyor. Ama ağır bir ekran kartı ve dik anakart yerleşimi ile risk daha fazla olur.

Tamir konusunda da konnektörü yenisiyle değiştirmen gerekir. Konnektörün yenisini temin edebilecek ve lehimleme işlemlerini yapabilecek/yaptırabilecek isen tamir de edebilirsin.

Her türlü risk var tabii ama kullanmak istersen neden kullanılmasın. Takmak istediğin ekran kartı hafif ise ya da anakartı yatay kullanabilme ihtimalin varsa çok daha güvenli olabilir. Sonuçta X1 yuvalarında vs. da klips mevcut değil. Metal braketi kasaya tuturmak yeterli oluyor. Ama ağır bir ekran kartı ve dik anakart yerleşimi ile risk daha fazla olur.

Tamir konusunda da konnektörü yenisiyle değiştirmen gerekir. Konnektörün yenisini temin edebilecek ve lehimleme işlemlerini yapabilecek/yaptırabilecek isen tamir de edebilirsin.

Slotundan sıkıntı yokmuş, sadece klips kırık gene de lehim işlemi gerekir mi?

Slotundan sıkıntı yokmuş, sadece klips kırık gene de lehim işlemi gerekir mi?
Buna yorum yapmak için nasıl kırıldığını görmek gerekir. Harici olarak klips satılıyor ancak klips'in konnektöre geçtiği yer de konnektörden kırılmışsa komple değişmek gerekebilir.

2.jpg 1.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı