Ekran kartı klipsi nerede ve nasıl çıkarılır?

arda 513

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, ekran kartımı çıkarmam gerekiyor ama PCI-e slotundaki klipsin tam olarak hangisi olduğundan emin olamadım. Yanlış bir yeri zorlayıp kırmak istemiyorum.
Fotoğrafını ekledim, yardımcı olabilir misiniz? Klipsi nasıl açmam gerekiyor?
Şimdiden teşekkür ederim 🙏

WhatsApp Image 2025-11-10 at 00.38.17_d950f665.jpg

WhatsApp Image 2025-11-10 at 00.38.18_52cee051.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, ekran kartımı çıkarmam gerekiyor ama PCI-e slotundaki klipsin tam olarak hangisi olduğundan emin olamadım. Yanlış bir yeri zorlayıp kırmak istemiyorum.
Fotoğrafını ekledim, yardımcı olabilir misiniz? Klipsi nasıl açmam gerekiyor?
Şimdiden teşekkür ederim 🙏

Eki Görüntüle 2601427

Eki Görüntüle 2601428

Ekran kartın en son altında kulağa benzeyen bir şey olur tornavida veya uzun bir şey ile onu One itin açılır parmağınız sigmayabilir.

İşaretli kısma üst taraftan tırnağınızla bastıracaksınız. Tırnağınız girmiyorsa plastik bir parçayla hafifçe bastırarak attırabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1762724995323.png
    1762724995323.png
    934,3 KB · Görüntüleme: 20
İşaretlediğim noktayı tornavida yardımıyla sağ aşağı doğru itmeniz gerekiyor. Ardından, ekran kartını çıkarmak için hafifçe sola ve sağa oynatarak çıkarabilirsiniz.
1762724968085.png

İşaretli kısma üst taraftan tırnağınızla bastıracaksınız. Tırnağınız girmiyorsa plastik bir parçayla hafifçe bastırarak attırabilirsiniz.
Ekran kartının kasayla birleştiği yerdeki vidaları da sökmeyi unutmayın.

İşaretlediğim noktayı tornavida yardımıyla sağ aşağı doğru itmeniz gerekiyor. Ardından, ekran kartını çıkarmak için hafifçe sola ve sağa oynatarak çıkarabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2601432
Tornavidayı oradan kaçırtırsa komponentlere zarar verebilir. Mümkün mertebe yumuşak kurşun kalemin arka tarafıyla yapmaya çalışmakta fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı