Ekran kartı kullanımı %100 iken kullanımı arttırırsak ne olur?

CordiB

Hectopat
Merhaba. AAA diyebileceğimiz oyunlarda ekran kartı kullanımım 95 civarlarında geziyor loseless scaling adında bir Frame Generation programı kullanmayı düşünüyorum. İzlediğim testlerde GPU kullanımı misal 55 ise kullanım 75'e kadar çıkmakta. Bu durumda uygulamayı benim kullanmamda ekran kartına çok fazla yük mu biner?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının sürekli %100 e yakın çalışması soğutma sistemi çok iyi değilse uzun vadede problem yaratabilir. Kart oynadığınız oyunun işlem yükünü kaldıramazsa da drop yersiniz ya da fps düşer farklı bişey olacağını sanmıyorum.

Ek olarak zaten ful kapasiteye yakın çalışıyor kart ekstra bi program kullanmanızın bi fayda göstereceğini edeceğini sanmıyorum.

Ekran kartının sürekli %100 e yakın çalışması soğutma sistemi çok iyi değilse uzun vadede problem yaratabilir. Kart oynadığınız oyunun işlem yükünü kaldıramazsa da drop yersiniz ya da fps düşer farklı bişey olacağını sanmıyorum.

Ek olarak zaten ful kapasiteye yakın çalışıyor kart ekstra bi program kullanmanızın bi fayda göstereceğini edeceğini sanmıyorum.
Uygulamanın faydasını test edeceğim fakat GPU kullanımını arttırması beni tereddütte bırak da zaten normalde kullanımımım da maksimumda olduğundan dolayı soğutma sistemim kötü değil laptop kullanıyorum ekran kartı sıcaklığı 75 i geçmez sizce bu kullanım artışı zararlı olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı