Ekran kartı markası olmak için ne tür bilgiler gerekir?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, ileride ekran kartı markası olmak istiyorum. Yani kartı alıp modelleyen şirketler (MSI, ASUS, Sapphire vb.). Lise 9’um, yazılım bilgim 0 ama ekran kartları hakkında az çok bilgim var. Kendimi nasıl geliştirmeliyim? Mesela neyin üstüne kafa yormalıyım en fazla?

Merhaba, ileride ekran kartı markası olmak istiyorum. Yani kartı alıp modelleyen şirketler (MSI, ASUS, Sapphire vb.). Lise 9’um, yazılım bilgim 0 ama ekran kartları hakkında az çok bilgim var. Kendimi nasıl geliştirmeliyim? Mesela neyin üstüne kafa yormalıyım en fazla?
Ne yapman gerektigini bilmiyorum ama iyi bir paranın olması şart gibi.

Merhaba, ileride ekran kartı markası olmak istiyorum. Yani kartı alıp modelleyen şirketler (MSI, ASUS, Sapphire vb.). Lise 9'um, yazılım bilgim 0 ama ekran kartları hakkında az çok bilgim var. Kendimi nasıl geliştirmeliyim? Mesela neyin üstüne kafa yormalıyım en fazla?

Hocam açıkçası "kendi şirketimi kuracağım" diyorsanız muhtemelen milyon dolarlık yatırıma ihtiyaç duyarsınız. Ama yine de söylemem gerekirse aslında birçok farklı dal var ekran kartı üretim sürecinde. Fakat GPU mimarisi elektronik devre üzerinde yoğunlaşabilirsin. Elektrik-Elektronik Mühendisliği VRAM yapısı kart modulu için gerekliyken. Bilgisayar yazılım mühendisliği uyumluluk driverlar için gerekli yani güzel bir düşünce ama tek kişiyle olmaz. Dediğim gibi kendi işiniz veya markanız için büyük bir yatırıma ihtiyaç duymak zorundasınız tahminimce. Ayrıca diyelim ürettiniz fakat tercih edilmek içinde pazarlama stratejisi ve bir özelliğiniz olmalı. Öyle yani hocam. İyi sosyaller dilerim.

Sıradan bir yazılım veya teknoloji bilgisiyle mümkün olan bir şey değil. Büyük bir finans, mühendislik ve üretim altyapısı gerektiriyor. Var olan kartlar üzerinde minik modifikasyon ve özel tasarım yaparsın anca.

Hocam açıkçası "kendi şirketimi kuracağım" diyorsanız muhtemelen milyon dolarlık yatırıma ihtiyaç duyarsınız. Ama yine de söylemem gerekirse aslında birçok farklı dal var ekran kartı üretim sürecinde. Fakat GPU mimarisi elektronik devre üzerinde yoğunlaşabilirsin. Elektrik-Elektronik Mühendisliği VRAM yapısı kart modulu için gerekliyken. Bilgisayar yazılım mühendisliği uyumluluk driverlar için gerekli yani güzel bir düşünce ama tek kişiyle olmaz. Dediğim gibi kendi işiniz veya markanız için büyük bir yatırıma ihtiyaç duymak zorundasınız tahminimce. Ayrıca diyelim ürettiniz fakat tercih edilmek içinde pazarlama stratejisi ve bir özelliğiniz olmalı. Öyle yani hocam. İyi sosyaller dilerim.

Artı olarak üretim sürecinde 5-6 dal beraber çalışıyor hocam. Eğer merakınız varsa elektrik elektronik üzerinden GPU mimarisini falan öğrenebilirsiniz. Üniversitede öğrenirsiniz bilgiyi. Fakat GPU mimarisi yapısı ve modullerin ne olduğunu, nasıl çalıştığını kendiniz araştırarak yapabilirsiniz ancak üniversitede GPU yapmayı öğretmiyorlar. Dediğim gibi hocam büyük bir paranız yoksa cok zor iş bu dediklerimi yaptınız uzmanlaştınız diyelim muhtemelen başarılı bir kart tamircisi olursunuz. En iyi ihtimalle saydığınız şirketlerde işe girersiniz ama oda zor bir ihtimal uğraşmanız lazım. Sadece genel bilgi vereyim dedim iyi sosyaller dilerim herkese.

NVIDIA CEO sunun hayatını araştır bu işler nasıl oluyor fikrin olur en azından.

Hocam açıkçası "kendi şirketimi kuracağım" diyorsanız muhtemelen milyon dolarlık yatırıma ihtiyaç duyarsınız. Ama yine de söylemem gerekirse aslında birçok farklı dal var ekran kartı üretim sürecinde. Fakat GPU mimarisi elektronik devre üzerinde yoğunlaşabilirsin. Elektrik-Elektronik Mühendisliği VRAM yapısı kart modulu için gerekliyken. Bilgisayar yazılım mühendisliği uyumluluk driverlar için gerekli yani güzel bir düşünce ama tek kişiyle olmaz. Dediğim gibi kendi işiniz veya markanız için büyük bir yatırıma ihtiyaç duymak zorundasınız tahminimce. Ayrıca diyelim ürettiniz fakat tercih edilmek içinde pazarlama stratejisi ve bir özelliğiniz olmalı. Öyle yani hocam. İyi Sosyaller dilerim.

Bilemiyorum ki nereden başlasam? Tek başıma olmaz, bütçe de lazım. Türkiye'de bunları da zor bulurum gibi. Hani bir program vardı Amerika'da, ürünlerini gösterip yatırım istiyorlardı, belki hayat yüzüme güler de oraya çıkıp yatırım alırım.

Bilemiyorum ki nereden başlasam tek başıma olmaz bütçede lazım Türkiye'de bunları da zor bulurum gibi hani bir program vardı Amerika'da ürünlerini gösterip yatırım istiyorlardı, belki hayat yüzüme gülerde oraya çıkıp yatırım alırım.

Yani onun içinde açıkçası elinde çağ atlatacak bir projen olmalı diğer üreticilerden farkın olmalı. Yoksa yatırımı sana değil zaten o firmalara yaparlar. Hocam açıkçası hayal kurmaya gerek yok yoğunlaşsanız bile en iyi ihtimalle iyi bir kart tamircisi veya servis olursunuz. Başka konulara yoğunlaşmanızı öneririm.

Direkt ekran kartı üreticem kafasıyla kuramazsın. Senin o bahsettiğin şirketler onlarca farklı üründe üretiyor. Ilk başta adam akıllı bir şirket kur üretim altyapısı oluştur. Kaliteli ürünler üret, kendini kanıtla marka tanınırlığın olsun. Anca o zaman ekran kartı üretimi yapabilirsin. Üretim kısmında sen ve ekibinin hiçbir tecrübesi olmadığını düşünürsek batma ihtimalinde çok yüksek. Koskoca Nvidia bile founders edition kartları hatalı üretti, senin gibi yeni başlayan zayıf bir firmanın hatasız üretim yapmaması imkansıza yakın bir şey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı