Ekran kartı markası olmak için ne tür bilgiler gerekir?

Derslerinize çalışın ilk 10 üniversitede Elektrik-Elektronik Mühendisliği tutturmaya çalışın sonra bunları düşünmek için fazlasıyla vaktin ve imkanın olacak. Açıkçası ben yatırımcı olsam lise mezunu birinin bu projesini ciddiye bile almazdım ama ODTÜ mezunu birisi bana dese daha bütçemin sınırlarını olabildiğince zorlar elimden geldiğince yardımcı olurdum.

Çok uzun vadede bir hedef olur bu. PCB tasarımına yönelin. Ayrıca EVGA şirketinin neden NVIDIA ekran kartı üretmeyi bıraktığını da araştırmanızı öneririm. Hiç kolay bir iş değil.

Konudan bağımsız EVGA markasını severim gerçekten yazık oldu. Umarım ilerleyen zamanlarda ekran kartı piyasasına tekrar girdiklerini görürüz.

Konudan bağımsız EVGA markasını severim gerçekten yazık oldu. Umarım ilerleyen zamanlarda ekran kartı piyasasına tekrar girdiklerini görürüz.
Maalesef tekrar girmeleri mümkün değil gibi. Fabrikaları/ tamir atölyelerini kapattılar, gpu bölümündeki çoğu önemli insan farklı şirketlere işe girdi. Ayrıca nvidiayı tekrar chip göndermesi için ikna etmeleri lazım. Geri gelseler bile eski kalitede olmaz büyük ihtimalle.

Maalesef tekrar girmeleri mümkün değil gibi. Fabrikaları/ tamir atölyelerini kapattılar, GPU bölümündeki çoğu önemli insan farklı şirketlere işe girdi. Ayrıca NVIDIA'yı tekrar chip göndermesi için ikna etmeleri lazım. Geri gelseler bile eski kalitede olmaz büyük ihtimalle.

Efsane blokları ile hatırlayacağız. Şu an EVGA 1080 kullanıyorum bozulana kadar devam bozulunca ölene kadar saklarım sanırım.

Mesela bunları bırakıp okulunu oku meslek edin. Bir sen dğeilsin bunu düşünen. Gidip mark zuckerberg izleyip gaza gelmişsin gibi geldi bana. Bu işler öyle bir PCB üstüne soğutma fanı takmaya benzemez. Kaldı ki NVIDIA sana haklarını vereceği garanti de değil.

Yok hocam 3 yıldır kafamda, zaten direkt en son kademeye gelemeyeceğimi ben de biliyorum. Yani en büyük hayalim bu belki izlenilecek yol verirsiniz diye yazmak istedim hiç olmadı NVIDIA'da çalışırım ekran kartının bir parçasında. Herkese teşekkürler bu arada.

Merhaba, ileride ekran kartı markası olmak istiyorum. Yani kartı alıp modelleyen şirketler (MSI, ASUS, Sapphire vb.). Lise 9’um, yazılım bilgim 0 ama ekran kartları hakkında az çok bilgim var. Kendimi nasıl geliştirmeliyim? Mesela neyin üstüne kafa yormalıyım en fazla?
Zengin bir aileden olman lazım yoksa zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı