Ekran kartı markası sadece soğutmayı mı etkiler?

441401

Hectopat
Makaleler
1
Kullanmakta olduğum ekran kartı PowerColor Hellhound RX6600. Ben bu kart ile pikselleşme sorununu yaşıyorum. Kimilerine göre şans işi bir durum ama ben halen daha sorunu çözemedim.

Her neyse benim asil sorum, ekran kartı markası sadece soğutmayı mı etkiler?
Böyle bir soru sorma sebebim yaşadığım pikselleşme duru mudur? Mesela arkadaşımda ASUS Dual RX6600 var ve onda böyle bir sorun yok. Sadece arkadaşım olarak düşünmeyin bu arada eğer ki ASUS, MSI gibi kartlar kullanıp bu sorunları yaşayan var ise benim yaşadığım sorun başka bir şey ile alakalı olabilir. Bu sorun kartın markasına bağlı bir durum mu yoksa başka bir etken mi?

Bu arada bunları tamamen bilmediğimden soruyorum yani sorduğum şeyler alakasız bile olabilir. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Abartı fark yok ASUS 4070 de MSI 4070 de Galax 4070 de performans açısından aynı.

VRAM arızasından dolayı ekranda şeritler kareler çıkar, bundan mı bahsediyoruz ?

DP kablon hasarlıysa olur, tam takamadıysan olur, dönüştürücü kullanıyorsan olur.

Kabloyu çıkartıp takmayı deneyebilirsin.

Aynı RX6600 kartta marka değişince mimari mi değişiyor ?
Öneri için sağolun hocam ama öyle değil tam olarak. Bunun için önceden konu açmıştım ama çözüm bulamadım maalesef.

Kullanmakta olduğum ekran kartı PowerColor hellhound RX6600. ben bu kart ile pikselleşme sorununu yaşıyorum. Kimilerine göre şans işi bir durum ama ben halen daha sorunu çözemedim.

Her neyse benim asil sorum, ekran kartı markası sadece soğutmayı mı etkiler?
Böyle bir soru sorma sebebim yaşadığım pikselleşme duru mudur? Mesela arkadaşımda ASUS Dual RX6600 var ve onda böyle bir sorun yok. Sadece arkadaşım olarak düşünmeyin bu arada eğer ki ASUS, MSI gibi kartlar kullanıp bu sorunları yaşayan var ise benim yaşadığım sorun başka bir şey ile alakalı olabilir. Bu sorun kartın markasına bağlı bir durum mu yoksa başka bir etken mi?

Bu arada bunları tamamen bilmediğimden soruyorum yani sorduğum şeyler alakasız bile olabilir. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekran kartı markası her şeyi etkiler hızını oyunlardaki FPS'ini görüntü kalitesini soğutmasını.

Artı -1 Eksi
Marka ile alakası yok her markada sorunlar olabiliyor. Garantiye yollayabilirsin kartı.
Almak istediğim asıl cevap buydu aslında hocam teşekkür ederim. Ayrıca cevap veren diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum.
Marka ile alakası yoksa şans işi sanırım bu olay. Aslında garantiye yollayacaktım ama tam garantilik bir durum gibi de değil. Hatta garantilik bir durum mu emin değilim.

Öncelikle marka performansı etkiliyor :) sebebi de mimarisi ve yazılımı. Bunun haricinde belli bir sıralama yok arıza olasılığı hakkında. Yoldan 10 kişiye sorsak 9'u ASUS sorunlu diyebilir ama bir diğer 10 kişinin 2'si ASUS sorunlu diyebilir gibi.
Mimari? :D Az çok neredeyse hepsi aynı. Aynı model farklı marka kartlarda aradaki fiyat farkını daha çok dış malzeme kalitesine soğutmaya ödüyorsunuz. Soğutma iyi olursa kart OC'ye müsait oluyor ve fiyatta buna bağlı artıyor. En basit örnek olarak piyasada 80K'ya da 4090 var 100K'ya da.

Bazen hafif OC'li kartlar da olabiliyor markadan markaya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı