Ekran kartı mining sonrası zarar görür mü?

Performansa etki etmez, ömrünün kısaldığına dair herhangi bir kanıt yok zaten ömrü bitip açılmayan bir PC görmedim daha planlı eskitme yapılan şeyler değil.
Termal macunu hızlı kurur tek gerçek test edilmiş bilgi, onun dışındakilere pek aldanma. Yıllık değil de 6 ayda bir değişim yapmana gerek kalabilir macunu.
 
Sıcaklıklar iyi olduğu sürece karta zarar vermez.

Ekran kartını yorarsın kardesım. Ömrü kısalır :)

10 yıl çalışacaksa 9 yıl çalışır. Çok az bir fark yani. Asla performansa etki etmez. Ancak soğutma bloğu zarar görebilir. En kötü fanları değiştirirsiniz. Zaten 5 ay yapacaksınız hiçbirine gerek yok.

Sadece ömrü kısalacak normalde 5 yıl kullanacaksan 3 yıl içerisinde kartın perte çıkacak bu kadar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çağdaş ışıl'ın videosu çok işime yaradı yani 3 yıl mining yapsa bile kartın performansı düşmüyor. Ömrü kısalır dediğiniz ne anlamadım.
 
Ekran kartı çalışacak yorulacak ömrü kısalacak diye oyun da oynamayalım ona bakarsak. Oyun ile aynı şey değil ancak sonuçta oyunda da belli bir efor sarf ediyor ekran kartı. Sıcaklık değerleri iyi olduğu sürece mining yaparken fazlaya kaçmadığın sürece uzun vadede hissetmezsiniz bile. :D
 
. Ömrü kısalır dediğiniz ne anlamadım.
5 yıl sorunsuz çalışacağına 3 yıl çalışır diyorlar. Tabi ekran kartlarının ömrü bu kadar az olmadığı için ömrünün kısalması bir sorun teşkil etmez. Videodaki kart çok hor kullanılmış ona rağmen gayet sağlam. İyi bir kart iyi bir bakım ile sorunsuz yıllarca kullanılabilir.
 
@Recep Berkin her kafadan bir ses çıkmış, oyun oynarken ekran kartın %100 çalışır mining yaparkende, mining ömrü kısaltır diye bir şey yok, ekran kartının 7/24 çalışması ömrü kısaltır, 7/24 oyun oyna gene ömrü kısalır, olay bundan ibaret. Hatta oyun oynarken daha sıcak çalışır ve daha çok güç çeker. Benim kartımın çektiği güç oyun oynarken tam performans 180w ları bulabiliyor ama mining yaparken 80-85w. Oyun oynarken 72-73 derecelere gelebiliyor, mining yaparken 57-58, dediğim gibi nasıl kullandığına bağlı olmadan 7/24 sürekli çalışırsa ömür kısalır bu kadar.
 
Ekran kartının ömrü falan kısalmaz. Mekanik parça değil konuştuğumuz şey.

Elektronik devrelerin, çiplerin düşmanı ani sıcaklık değişimidir. Çalışmakla hiçbir zarar görmezler. Ömürleri de kısalmaz.

Tekrar ediyorum, ömürleri kısalmaz.
 
Ekran kartının ömrü falan kısalmaz. Mekanik parça değil konuştuğumuz şey.

Elektronik devrelerin, çiplerin düşmanı ani sıcaklık değişimidir. Çalışmakla hiçbir zarar görmezler. Ömürleri de kısalmaz.

Tekrar ediyorum, ömürleri kısalmaz.
o zaman mining in hiçbir zararı yok mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı