Ekran kartı modellerinin soğutma farkları ve sıralaması

Pulse ile Nitro+ arasındaki en önemli fark VRM tasarımı. Nitro+ modellerde VRM sayısı daha fazla oluyor normalde. Mesela 4+2 yerine 6+2 gibi. Ek olarak VRM başına daha az yük bindiği için daha az ısınır ve daha kararlı bir güç sağlar.

Soğutucu boyutu ve ağırlığı da farklı. Ek olarak arka plakanın havalandırma delikleri daha geniş oluyor.

Kısacası, güç sağlama ve ısı yönetimi daha iyi oluyor Nitro+ modelinde. OC potansiyeli daha yüksek ve OC yapılmadığı durumlarda daha serin ve kararlı çalışabiliyor Pulse modeline göre. Bu arada Pulse modelinin de soğutması gayet iyi. Nitro+ ek iyileştirmelerle çok daha iyi bir seviyeye çıkmış oluyor.

Son düzenleme:

Doğru, fakat Sapphire sorun çıkarmaya çok müsait bir marka. Son çıkardığı modellerde sorun yaşayan neredeyse yok ama RX 500 ve RX Vega serilerinde sorun yaşayan bir hayli fazlaydı... Pulse ve Nitro+ modelleri arasındaki farka değinmişsiniz, default ayarlarda kullanacak biri Pulse ve Nitro+ arasında 3- 5 derece sıcaklık farkı dışınma bir avantaj elde edemeyecektir. OC yapılmayacak ise ucuz olan alınmalı düşüncesindeyim...

Eksiklik var ama güzel listelenmiş.

Eksiklik var ama güzel listelenmiş.
Eksik olan kısmı söylerseniz ekleme yapar ve kendimi geliştirebilirim

Bu arada o uzun mesajı alıntı yapmasaydınız iyi olurdu, sayfanın yarısı alıntı mesajı

Sıvı soğutmalı modeller yok.
EVGA içinde Watercooling modelleri yazmışım.
Gigabyte modelleri Aorus başlığı altında yer aldığı için onun altına yıldızlı eklemiştim.
Sadece MSI Sea Hawk EK modeli var eklemediğim. Onu da şu an farkettim.

Geçenlerde bu ekran kartını sipariş ettim şu an elime ulaştı ama hangi model olduğunu bilmiyorum, Aorus mu Windforce mu? Neden bunu sordum çünkü ekran kartı görselinin sağ üstünde Gigabyte Aorus yazıyor ancak kutusunda Windforce yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…