Ekran kartı nasıl çıkartılır?

Makaleler
1
Ekran kartını nasıl çıkarmalıyım? Bununla ilgili videolara baktım ama hiçbir şey anlamadım, tarif edebilir misiniz?

1720604251715.png

Maşallah kasa çok temizmiş. Ekran kartının asılı olduğu kasanın arka tarafına denk gelen demirde vidası olur onu gevşetip sökebilirsin, kabloları üzerinden sökmeyi de unutma. Ekran kartında tırnaklı bir sistem var mı bilmiyorum fakat varsa ekran kartının takılı olduğu yerde parça vardır ona basarak ekran kartını kendine doğru çekebilirsin. Kasan baya kirli, çıkarken biraz zorlanabilir bence fazla zorlamamalısın, bilgili değilsen direkt uğraşmamalısın hatta.

1)resmin sol altında ekran kartını sabitleyen vidalar olmalı. Hepsini çıkartın.
2)resmin sağ alt tarafında güç kablosu var onu da kitleme pinini tutarak çıkartın
3)en son olarak ekran kartının oturduğu yuvanın yanında bir mandal gibi bir şey var onu anakarta doğru itmeniz gerekiyor.
4) Ekran kartını kendinize doğru çekin. Azıcık sertçe çekebilirsiniz( Çok sert çekmeyin.)
5)yine çıkartamadıysanız mandalı kontrol edin ve bir daha deneyin.
6)Olmayacak gibi diyorsanız bir bilgisayarcıya götürün en son çare olarak.

Ekran kartını nasıl çıkarmalıyım? Bununla ilgili videolara baktım ama hiçbir şey anlamadım, tarif edebilir misiniz?

Eki Görüntüle 2247776
1-Bilgisayarınızın fişini çekin.
2-Ekran kartına bağlı olan tüm kabloları çıkartın.
3-Ekran kartını bilgisayara bağlayan vidaları sökün ve mandalı itin.
Bundan sonra kendinize doğru çekince çıkması gerek.

1. Bilgisayarını kapat, fişten çek, açma kapama tuşuna 10sn basılı tut.
  2. Kasayı yan yatırabiliyorsan yan yatır, daha az problem yaşarsın.
  3. Kasayı yan yatıramıyorsan destekleyerek devam edeceksin.
  4. Ekran kartının enerji kablosunu çıkart dikkatlice.
  5. Ekran kartını kasaya bağlayan vida/vidaları gevşet, bir elinle ekran kartını destekle.
  6. Vidaları çıkart tek elinle, diğer elinle kartı destekle.
  7. Vidalar çıktıktan sonra kartı eğilip bükülmeden, kendi ağırlığı ile bağlantı noktasını kırmadan tut.
  8. Anakart PCIeX girişinin arkasındaki gri klipsi aç, ekran kartını hafif hafif çekmeye başla, çıkacaktır.
  9. Kasayı temizlesen iyi olacak.
  10. Takarkende bu sırayı tersten izle.
  11. RAM ve CPU'ya çarpmamaya dikkat et.
1720605102106.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı