Ekran kartı nasıl sökülür?

Maviares

Hectopat
Daha fazla  
Resimde gördüğünüz sol kısımdan ekran kartı çıkıyor ama sağ kısımda takılı kalıyor. Sağ kısımda çentik var ama ne yapacağımı bilmiyorum nasıl çıkaracağım?
IMG-20200908-WA0005.jpg

Son düzenleme:
Bazı mandallar yana doğru çekilir. Anakartınızı yazarsanız daha iyi bilgi verebiliriz. Çektiğiniz fotoğraftan da bir şey anlaşılmıyor ayrıca.

Anakartınız BIOSTAR B450MH muhtemelen.

• Ekran kartını sökmek için önce yuvaya oturtun! Yoksa o mandal inmez!
  • Sonra mandala bastırıp indirin.

1599557555486.png
  • Mandal tam indiğinde kartı sökün.
  • Sökerken de önce ön tarafı kaldırmayın! Eşit sökmeye çalışın.
İner hocam imkanı yok. Ekran kartını tutup diğer elinizle de mandala bastırın ve çekin.
Ekran kartını sökerek mandala bastırırsa daha da zorlanır. Önce kartı yuvaya oturtup mandaldaki yükü boşaltması lazım. Arkadaşın sorunu kartı özürlü bir konuma getirip öyle sökmeye çalışması.

Son düzenleme:
Bazı mandallar yana doğru çekilir. Anakartınızı yazarsanız daha iyi bilgi verebiliriz. Çektiğiniz fotoğraftan da bir şey anlaşılmıyor ayrıca.

Anakartınız BIOSTAR B450MH muhtemelen.

• Ekran kartını sökmek için önce yuvaya oturtun! Yoksa o mandal inmez!
  • Sonra mandala bastırıp indirin.

Eki Görüntüle 661285
  • Mandal tam indiğinde kartı sökün.
  • Sökerken de önce ön tarafı kaldırmayın! Eşit sökmeye çalışın.

Ekran kartını sökerek mandala bastırırsa daha da zorlanır. Önce kartı yuvaya oturtup mandaldaki yükü boşaltması lazım. Arkadaşın sorunu kartı özürlü bir konuma getirip öyle sökmeye çalışması.

Anladım ancak sanırım mandalın yarısı kartın altına denk geliyor, bu yüzden çıkaramıyorum. Yoksa hala yanlış mı yapıyorum?

IMG_20200908_124752.jpg

IMG_20200908_124747.jpg

IMG_20200908_124826.jpg

Mandal kenardan yeterince çıkıntı veriyor. Oraya parmağınızın ucuyla, var gücünüzle baskı yapın. Öyle ki, mandal kartı biraz yukarı çıkartacak.

Düz tornavida da kullanıyorum ben bazen ama ancak mandala elle ulaşamıyorsam. Tehlikeli zira anakartı çizme ihtimali var. Siz elle bastırın.

IMG_20200908_124826.jpg

Başınızı ağrıttığım için kusura bakmayın. Lakin ben ya beceriksizim ya da çentikde bir sorun var. Çünkü parmağımla bastırabileceğim alan o kadar dar ki kıpırdamıyor bilekran kartı sökmeden götüreceğiz artık kasayı. Baksanıza o kadar küçük ki...

15995598692964576455531040070310.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı