Arkadaşlar 1 ay önceye kadar bilgisayar toplamıştım iki gün önce mavi ekran hatası gelmişti konu açmıştım. O günde ekran kartı yandı league of legend oynarkene ama hani ekran kartı yanıncada sistem çalışır ama bende hiçbir şey çalışmadı. Dünde vatana gönderdim adamlar belki statik elektriktende kaynaklanabilir yada ısınmadanda olabilir dediler ama benim aklıma takılan neden sistem çalışmadı. Sistemim şöyle:
i5-4670k
gtx 760
anakart z87 g45
hyper 212 evo
corsair carbide 400r
128gb ssd+1tb hdd
Konuyla ilginebilirseniz sevinirim ve ayrıca statik elektrik nasıl oluşur.
Ekran kartı yandığında PC'nin nasıl çalışacağını açıklayabilir misiniz? Çalışmaz. Yanmanın birçok nedeni olabilir. Mesela yanlış montaj bunlardan biridir. Ha ne olur, harici kartı söküp Onboard'a bağlarısınız, olur.
Statik elektrik olduğunda çalışır, ancak bizim forumda bahsettiğimiz olay statik elektiriğin parçaya verdiği zarar üzerinedir. Parça zarar görmedi ise normal bir şekilde çalışır.
Benim demek istediğim bilgisayar çalışmadı. Ekran kartsız da bilgisayar çalışır (bizim okuldaki bilgisayarlar gibi) ama benim ki ne yaparsam yapayım çalışmadı. Ben bunu anlamadım. Neden çalışmadı?
Benim demek istediğim bilgisayar çalışmadı ekran kartsız da bilgisayar çalışır(bizim okuldaki bilgisayarlar gibi) ama benim ki ne yaparsam yapayım çalışmadı ben bunu anlamadım.Neden çalışmadı?