Ekran kartı ne işe yarar?

Kendim APU işlemci kullanmış biri olarak performansının çok kötü olduğunu söylüyorum siz nasıl kullandınız acaba?

Bizzat A8 9600 APU sahibiyim aktif olarak kullanıyorum bilgisayarda. 1080p videomu da izliyorum ki benim bu işlemcim çok düşük bir APU.

anakart her bilgisayarın kendisine özgü olan önemli bir parçasıdır. Bu kart sadece bilgisayar değil televizyon, buzdolabı ve monitör gibi elektronik cihazlarda da bulunmaktadır. Yani anakart demek bilgisayar üzerindeki tüm parçaların bağlandığı ve bu işlemlerin sağlandığı elektronik bir devredir.

Açıklamanız güzel fakat hocam anakart değil ekran kartını sormuş.

Ryzen 3 3200G kullanmış biri olarak 720p videoyu takılarak açıyordum belki bilgisayarda sıkıntı vardı o zamanlar fakat kendim kullandığım için söylüyorum.

İnternetinizde de sıkıntı olabilir. Fakat abim de aynı işlemciyi kullanıyor şu anda ve sıkıntı yaşamıyor.

İnternetinizde de sıkıntı olabilir. Fakat abim de aynı işlemciyi kullanıyor şu anda ve sıkıntı yaşamıyor.

O zamanlar internetim 30 MB'di yani bilemiyorum belki bilgisayarın soğutmasında problem vardı fakat ben kullandığım bilgisayar kasıyordu ve kullanamıyordum bile sonra ekran kartı taktığımda düzeldi.

Grafik ile ilgili işlemleri yapmak için kullanılır. Oyun oynamak veya bir grafik tasarım programını kullanmak, render almak bu işlemlere örnek gösterilebilir. Bazı işlemcilerin içerisinde dahili grafik birimi bulunur. Bu harici veya dahili olarak bilgisayarda bulunmalı.

Eğer daha fazla işlem gücüne ihtiyaç duyuyorsanız harici bir GPU alırsınız. Eğer oyun oynamıyor veya yüksek grafik işlem gücüne ihtiyaç duymuyorsanız güçlü bir ekran kartı almanıza da gerek yok çünkü ihtiyacınız yok.

Kendim APU işlemci kullanmış biri olarak performansının çok kötü olduğunu söylüyorum siz nasıl kullandınız acaba.
Gidip de 1. nesil bir işlemci kullandıysanız normal. Ama 5. nesildeki APUlar gayet yeterli. Öyle ki piyasadaki bazı ekran kartlarından daha yüksek performans verebiliyor. 7. nesilin bazı APUlarının GTX 1050 ve GTX 1650 arasında olacağı tahmin ediliyor.

O zamanlar internetim 30 MB'di yani bilemiyorum belki bilgisayarın soğutmasında problem vardı fakat ben kullandığım bilgisayar kasıyordu ve kullanamıyordum bile sonra ekran kartı taktığımda düzeldi.

SSD hakkında açtığınız konuda bilgisayarlar hakkında ne kadar bilgili olduğunuzu anlamıştım burada da verdiğiniz bilgiler ile gözlerimi yaşarttınız gerçekten. Konu hakkında bilginiz yokken başkalarına bilgi vermeye çalışmanız çok komik duruyor bilginiz olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı