Ekran kartı önerisi

Arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır seçeneklerimden alınabilecek en mantıklı ekran kartı seçmeye çalışıyorum ama bir türlü sonuca varamıyorum. Seçeneklerim: 5500XT, RX 580 8 GB, GTX 1650 Super.
İşlemcim Ryzen 5 2600. Her anlamda en almaya değecek ürünü söyler misiniz? MSI, ASUS ya da Sapphire olmalarının bir önemi var mı? Varsa hangisi?
Bence kesinlikle işlemcini biraz düşürüp ekran kartına yatırım yapmalısın.Çünkü r5 2600 rtx 2070 ile bazı oyunlarda tam performans veriyor.Sizin düşündüğünüz ekran kartlarının yanında fazla güçlü kalır.
Daha iyi bir oyun performansı istiyorsanız dediğimi uygulayabilirsiniz.

Bence kesinlikle işlemcini biraz düşürüp ekran kartına yatırım yapmalısın.Çünkü r5 2600 rtx 2070 ile bazı oyunlarda tam performans veriyor.Sizin düşündüğünüz ekran kartlarının yanında fazla güçlü kalır.
Daha iyi bir oyun performansı istiyorsanız dediğimi uygulayabilirsiniz.
Adamın elinde işlemci hali hazırda var ve bütçesine uygun kart arıyor. Dikkatli okumanızı tavsiye ederim.

Ben olsam RX 580 alırdım. 3 kartta birbirine çok yakın performansta. 1650S ve 5500XT daha güncel kartlar. RX580 hem 8 GB hem de sorunsuz kendini ispatlamış bir kart. 1650S 8 GB'lık yok diye biliyorum. 5500 XT'de alabilirsin. AMD'nin yeni gelen güncellemesiyle işlemci ve ekran kartı AMD olunca performans artışı sağlayan Radeon Boost ayarını kullanabilirsin.

Ben olsam RX 580 alırdım. 3 kartta birbirine çok yakın performansta. 1650S ve 5500XT daha güncel kartlar. RX580 hem 8 GB hem de sorunsuz kendini ispatlamış bir kart. 1650S 8 GB'lık yok diye biliyorum. 5500 XT'de alabilirsin. AMD'nin yeni gelen güncellemesiyle işlemci ve ekran kartı AMD olunca performans artışı sağlayan Radeon Boost ayarını kullanabilirsin.
Yorumunuzun aksine RX580 için çok olumsuz yorumlar okudum. %80 oranın 1650Super öneriliyor sırf AMD kartlarında yazılım hataları çok oluyor diye. Pişman olmaktan korkuyorum.

O kartın 8 GB VRAM'i kullanıcak kadar güçlü GPU’su yok. O yüzden o kadar da önemli bir özellik değil.

Bana kalırsa NVIDIA almanız daha mantıklı ve şu an fiyatı 1500 TL iken EVGA gibi kaliteli bir markanın GTX 1650 Super modeli bence çok iyi bir fırsat.
Yorumunuz güven verdi. Muhtemelen tercihim önerinizden yana olacak. Pişman olmam umarım. 🙂

Yorumunuz güven verdi. Muhtemelen tercihim önerinizden yana olacak. Pişman olmam umarım. 🙂

EVGA çok uzun yıllardır NVIDIA ile partner o yüzden markadan ötürü bir korkunuz olmasın. 1650 Super modelide şu an piyasadaki en güncel kartlardan biri ve o fiyata neredeyse hiçbir yerde yok. Umarım pişman olmazsınız.

Yorumunuzun aksine RX580 için çok olumsuz yorumlar okudum. %80 oranın 1650SUPER öneriliyor sırf AMD kartlarında yazılım hataları çok oluyor diye. Pişman olmaktan korkuyorum.

2012 yılından beri aynı AMD kartı kullanıyorum hiçbir şekilde servise gitmedi ve arızası olmadı işlemcin AMD olduğu için AMD ekran kartı almanı öneririm yeni güncellemeyle Radeon Boost açıp 1650 Super'i geri de bırakıyor 8 GB olması da artısı. 1650S güzel kart hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı