Çözüldü Ekran kartı PCI-e 3.0 X8 ve PCI-e 2.0 16X arasındaki fark nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Krnl386

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Satış Uzmanı / Temsilci
Merhaba arkadaşlar;

Konu başlığında da belirttiğim üzere PCI-e 3.0 X8 ile PCI-e 2.0 X16 arasında ne gibi farklar vardır. Anakartım bildiğim kadarı ile PCI-e 2.0 X16 destekli. 2. el olarak alacağım ekran kartı PCI-e 3.0 X8 destekli. Bir sorun yaşar mıyım? Ya da performans açısından herhangi bir kayıp söz konusu olur mu?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PCIe 3.0 = 32GB/s, PCIe 2.0 = 16GB/s bant genişliğine sahip. İki teknoloji arasındaki bant genişliği farkı 2 kat kadar.

Geriye dönük çalıştıracak şekilde teknolojileri destekler kart. Yani sizin bilgisayarınıza göre PCI-e 3.0 destekli kart, PCI-e 2.0 X16 hızında çalışacaktır. Sorun yaşamazsınız.

Teorik olarak PCI-e 3.0 X8 7880MB/s hızında, PCI-e 2.0 X16 ise 8000MB/s hızında çalışacağı pek fark edeceğini düşünmüyorum.
PCIe 3.0 = 32GB/s, PCIe 2.0 = 16GB/s bant genişliğine sahip. İki teknoloji arasındaki bant genişliği farkı 2 kat kadar.

Geriye dönük çalıştıracak şekilde teknolojileri destekler kart. Yani sizin bilgisayarınıza göre PCI-e 3.0 destekli kart, PCI-e 2.0 X16 hızında çalışacaktır. Sorun yaşamazsınız.

Teorik olarak PCI-e 3.0 X8 7880MB/s hızında, PCI-e 2.0 X16 ise 8000MB/s hızında çalışacağı pek fark edeceğini düşünmüyorum.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı