Ekran kartı Riser kablosu M2.Ssd adaptörlerinde kullanılır mı?

derdie

Hectopat
Anakartımın üzerinde 4 tane PCIe 4.0 x16 girişi var. Bunlardan başka PCIe girişi yok. Bunlardan birincisine ekran kartını dikey bağladım. Anakart ile birlikte verilen PCIe x16 uzunluğundaki M.2 Ssd adaptörüne M.2 Ssd disklerimi bağlamak istiyorum. Ancak ekran kartını dikey bağladığım için M.2 adaptörü yüksekliğinden dolayı sığmadığı için PCIe slotuna bağlanamıyor. Dolayısıyla M.2 adaptörün de dikey bağlanması gerekiyor. Bu adaptör için acaba ekran kartı için kullanılan Riser kablo kullanılır mı?

Çalışacağını ben de düşünüyorum ama denemedim. Denemedim çünkü tırstım: Bu adaptör için Riser kablo araştırırken söz konusu duruma uygun olarak düşündüğüm kablolar için üretici firma yanlış seçilen kabloların bağlanan cihaza zarar verebileceğine dikkat çekmiş. Kablo bağlantısında bağlantı yuvalarının birbirine uygun olması aygıtın çalışacağı yada stabil çalışacağı anlamına gelmiyor sanırım. Anakart üreticisi de bu aygıtı sadece 3. slota bağlayabilirsin diyor. Halbuki birinci PCIe slotu hariç diğer üçü aynı özellikte teknik olarak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı