Ekran kartı sadece 2 pin ile çalışıyor

Emin akcan

Centipat
Ekran kartım 6 pinli, pinlerin 2 tanesi takınca çalışıyor ama diğer 4'lüyü takınca anakartın ışıkları yanıyor sadece kasanın Power düğmesine basınca.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım 6 pinli, pinlerin 2 tanesi takınca çalışıyor ama diğer 4'lüyü takınca anakartın ışıkları yanıyor sadece kasanın Power düğmesine basınca.
Taktığın güç kabosunun 6+2 pin olması gerekli. Yani genelde öyle oluyor. 4+2 pin ise bence o başka bir kablo olabilir.

Güç kaynağından gelen resimdeki gibi 6+2 olan kablonun 6 pin kısmını takacaksınız. Diğer 2 pin olan kısmı dışarıda kalacak. Bu ekran kartı güç kablosudur. Bir de 4+4 olan CPU güç kablosu var. Onunla karıştırmayın. Ekran kartına o kablo takılmaz. CPU güç girişine takılır.

pcie.jpg

Güç kaynağından gelen resimdeki gibi 6+2 olan kablonun 6 pin kısmını takacaksınız. Diğer 2 pin olan kısmı dışarıda kalacak. Bu ekran kartı güç kablosudur. Bir de 4+4 olan CPU güç kablosu var. Onunla karıştırmayın. Ekran kartına o kablo takılmaz. CPU güç girişine takılır.

Eki Görüntüle 550790
Ben bu dörlü olanı takınca bu sorun oluyor sankı kasa kısa devre yapıyor 0.3 sanuye bi çalışıyor sonra aynı yine

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı