Ekran kartı sarkması sorun yaratır mı?

Hocam 2 fanlı diye sarkma yapmayacağının garantisi yok 3 fanlı MSI Ventus 30cm iken benim kullandığım Dual serisi kart da 30cm di ve Dual serisi kartın soğutma bloğu daha büyük. PCI için destekleyici var anakartta fakat kart hala sarkıyor okullar açılınca okuldan 3D yazıcıyla bir baskı basmayı planlıyorum izin verirlerse.
 
Konudakiler maalesef bilmeden konuşmuş. Bir şey olur diyemem ama bir şey olabilir diyebilirim. AMD'nin özellikle alt seviye kartlarının yapı kalitesi yerlerde sürünebiliyor. Dolayısıyla hafif kartlar bile sarkma yapabiliyor. Isın-soğu döngüsü + sarkma olunca lehimler çatlayabiliyor. Şanssız iseniz sonu kartınıza mal olabilir. Tabii ki bu dediğim kısa sürede değil uzun sürelerde meydana geliyor.

Ancak endişe etmenize gerek yok. Para harcamadan el yapımı basit bir destek çıtasıyla bu sorunu çözebilirsiniz. Hatta bunun için bir rehberim bile var:
 
50-60 liraya satılıyor ekran kartı destekleyicileri çok dert ediyorsanız onlardan alabilirsiniz onun dışında vidasını güzel sıktıysanız 2 fanlı modellere bir şey olmuyor zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı