Ekran kartı SATA girişini kapatıyor

Daha fazla  
Ekran kartı takılmıyor adeta SATA kablosunu taktığımda, 2 adet boşta SATA yuvası var biri üstte biri altta olmak üzere fakat L şeklinde kablo ile de denedim oturtamadım. Birinde oturuyor ama kilit kapanmıyor, birinde ise kablonun kafasının üstüne geliyor (yukarıdakinde).
Sorunu nasıl çözebilirim? Çoklayıcı almam şart mı ve çoklayıcı alsam hız sınırlaması olur mu?

Pembe ince bir kablo vardı, onu taktım fakat ekran kartının fanına değiyor.

Şöyle bir şey alsam ve HDD'leri bu dönüştürücüdeki portlara taksam sorun olur mu?

@550519

Çoklayıcı sorun yaratır mı?

Koca forumda bilen yok mu?

Dosya Ekleri

• IMG20230430102224.jpg
    IMG20230430102224.jpg
    74,4 KB · Görüntüleme: 164
  • IMG20230430101501.jpg
    IMG20230430101501.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 137
  • IMG20230430101448.jpg
    IMG20230430101448.jpg
    93,7 KB · Görüntüleme: 128
  • IMG20230430003726.jpg
    IMG20230430003726.jpg
    90,2 KB · Görüntüleme: 140
Son düzenleme:
Maalesef bazı mATX anakartlarda görülebilen bir durum. Attığınız kablo SATA güç çoklayıcı. L tipi olanı resimdeki slotta kullanabilirsiniz. Diğeri kalsın. Daha sonra kabloyu ekran kartı fanın aksi yönüne yatırıp diğer kabloya bantlayıp kullanabilirsiniz.
Screenshot_20230430_122910_Chrome.jpg

Maalesef bazı mATX anakartlarda görülebilen bir durum. Attığınız kablo SATA güç çoklayıcı. L tipi olanı resimdeki slotta kullanabilirsiniz. Diğeri kalsın. Daha sonra kabloyu ekran kartı fanın aksi yönüne yatırıp diğer kabloya bantlayıp kullanabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1760476

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Sorun o porta takılmaması değil ne yazık ki. O portlar dolu, idareten çıkarttım.
L tipi olanı en üst portta kullanabilir miyim? Zira en aşağıdakine düz SATA kablosu da takabiliyorum.

En üstteki porta düz kablo taktığımda ekran kartının bloğu kabloya denk geliyor. Oraya l kablo taksam yükseklik azalsa uyabilir diye düşünüyorum.

Üstten 2. Porta taktığımda ise kablo fana değiyor ve çekiştirsem de kurtarmıyor.

Alttaki 2 port ise 2 diskim için kullanılıyor halihazırda.

Güç çoklayıcısıymış evet. Bunun benzeri sadece SATA çoklayan bir kablo biliyor musunuz?

L kabloyu şu şekilde takınca bile ekran kartı tam oturmuyor. Ne yapmalıyım? Alttan 2 port dolu.

Dosya Ekleri

• IMG20230430125109.jpg
    IMG20230430125109.jpg
    111,3 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG20230430132624.jpg
    IMG20230430132624.jpg
    127,6 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
SATA çoklayıcı biraz farklı PCIe kart ile depolama için olan bölümleri kullanmak mümkün. Linkteki gibi bir kart ile kullanabilirsiniz.

SATA çoklayıcı biraz farklı PCI-e kart ile depolama için olan bölümleri kullanmak mümkün. Linkteki gibi bir kart ile kullanabilirsiniz.

Hocam masraflı olduğu söylenebilir. Sorayım yine de, bunu kullanırsam IOPS, hız düşüklüğü ve diske olumsuz yönde etkisi olacak bir durum olur mu?
2. Sorum ise bu anakartta 4 SATA portu var ve 2 tanesini kullanabiliyorum, bendeki L tipi SATA kablosunun kalınlığı 8mm, onun öncesinde portun üstüne 5mmlik bir şey koyduğumda ekran kartının oturduğunu gözlemledim. 5mm kalınlığında (kafa kısmı ) bildiğiniz L SATA kablosu var mı? 4 port var ve 2 tanesi ekran kartından dolayı kullanılamıyor çok saçma, bari dik yapsalarmış portları...

Çeşitli L kablolar var. Genelde boyutları aynı. Denemeden bilmek zor. SATA disk için olan PCIe kart kullanmadım. Hız değeri için kesin bir şey diyemem.

Çeşitli L kablolar var. Genelde boyutları aynı. Denemeden bilmek zor. SATA disk için olan PCI-e kart kullanmadım. Hız değeri için kesin bir şey diyemem.

Bu kabloyu ve https://www.hepsiburada.com/wd-blue...-wd20ezbx-p-HBCV00000E4GK4?magaza=Hepsiburada bu hard diski sipariş verdim.
Siz olsanız ne yapardınız? Mantıken diğer portları kullanmamın bir yolu olmalı.
Geriye aklıma gelen tek şey 240GB olan Adata SU630 diskini iptal edip yerine yerine HDD'yi takmak.
Bir portu iptal etmekten başka seçeneğim var mı, çoklayıcı dışında?

Sonuçta sistemin SSD'de kurulu olması iyi olur. Kablolar çare olmazsa PCIe kart iş görür.

Sonuçta sistemin SSD'de kurulu olması iyi olur. Kablolar çare olmazsa PCI-e kart iş görür.

Sistem M.2 NVMe SSD de hocam, o açıdan sıkıntı yok.
Fakat şöyle bir alternatif var sanırım ama ne kadar mantıklı siz söyleyin. Taşınabilir USB HDD almak ne kadar mantıklı ve kullanışlı olur mu? Siparişi geçtim zaten fakat yine de sorayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taşınabilir diske de oyun/program kurulabilir. Ama yükleme süreleri daha uzun olur. Bir de USB portlar çalışmayı da durdurabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı