Ekran kartı seçilirken neye bakılmalı?

Hocam öncelikle bütçeye uygun modellere bakılıp bunlarda işte kimisi 64 Bit 128 bit mevzusu sonra işte nebileyim birisi 4 GB diğeri 12 GB gibi yüksek olanın daha iyi olduğu durumlara bakılması gerekli. Ortalama ekran kartları şu an 3060 bile olsa her türlü oyunu güzelce çalıştırabilecek kartlar. Yapay zeka destekleriyle şu dönemde ekran kartlarına çok iş düşmüyor bana göre oyunlar için. Daha iyi kartlar tabii daha fazla teknoloji daha iyi soğutma daha iyi FPS demek fakat orada bütçe ve kişisel ihtiyaca göre şekillenir :) yani bu konularda yorum yapmak istedim.

Performans, bellek miktarı, bağlantılar, soğutma sistemi vb özellikler benim için seçici özelliktir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle bütçeye uygun modellere bakılıp bunlarda işte kimisi 64 Bit 128 bit mevzusu sonra işte nebileyim birisi 4 GB diğeri 12 GB gibi yüksek olanın daha iyi olduğu durumlara bakılması gerekli. Ortalama ekran kartları şu an 3060 bile olsa her türlü oyunu güzelce çalıştırabilecek kartlar. Yapay zeka destekleriyle şu dönemde ekran kartlarına çok iş düşmüyor bana göre oyunlar için. Daha iyi kartlar tabii daha fazla teknoloji daha iyi soğutma daha iyi FPS demek fakat orada bütçe ve kişisel ihtiyaca göre şekillenir :) yani bu konularda yorum yapmak istedim.

Bit o kadar önemli değil.

Ekran kartlarında sadece RAM mi var?

Performans, bellek miktarı, bağlantılar, soğutma sistemi vb özellikler benim için seçici özelliktir.

Hocam ben sizin için demiyorum işte genel olarak.

Ekran kartlarında sadece RAM mi var?
Ekran kartı VRAM ve bit değerleri gibi özelliklerin çok bı önemi yok aslında. Rtx 4060 8 GB ve 16 GB arasında hiç bir fark yok. Rtx 4060 gibi kartlar zaten 1080p için üretiliyor ve bu yüzden bu karta 8 GB yeterli geliyor. Desteklediği teknolojler, güncellik ve güç tüketimi önemli genellikle. Alırken YouTube üzerinden performans testlerine bakmak da iyi olur.

Ekran kartı VRAM ve bit değerleri gibi özelliklerin çok bir önemi yok aslında. RTX 4060 8 GB ve 16 GB arasında hiçbir fark yok. RTX 4060 gibi kartlar zaten 1080p için üretiliyor ve bu yüzden bu karta 8 GB yeterli geliyor. Desteklediği teknolojler, güncellik ve güç tüketimi önemli genellikle. Alırken YouTube üzerinden performans testlerine bakmak da iyi olur.

Performansları neye göre işte. İşlemcide ghz dersin, bilmem ne dersin bunda YouTube dan izle diyorsunuz.

Ekran kartı alınırken temel kriter dolar/performans oranıdır. Günümüz için gerekli olan diye bir durum yoktur herkesin bütçesi ve beklentisi farklıdır. Bütçe ve hangi oyunlar oynanacak onlar söylenirse kart önerileri yapılır buradan.

Ekran kartı alınırken temel kriter dolar/performans oranıdır. Günümüz için gerekli olan diye bir durum yoktur herkesin bütçesi ve beklentisi farklıdır. Bütçe ve hangi oyunlar oynanacak onlar söylenirse kart önerileri yapılır buradan.

Hocam yani neyine göre seçilir onu diyorum. Özelliklerine göre hani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı