Ekran kartı sıcaklığı boştayken ve oyun oynarken kaç olmalı?

Karta göre değişir. Daha fazla ısı üretmesini engellemek için Core Clock'u düşürüyor kart bu da FPS'i etkileyebiliyor. 75 - 80 dereceye kadar sorun çıkarmaz.
88 derecede de sorunsuz çalışıyor ama FPS'in düşmesi ideal sıcaklık olayındaki ideali bozuyor. Demek istediğim buydu teşekkür ederim. Karta göre değişir büyük ihtimalle haklısınız.

Ortam ısısına, kasadaki toz seviyesine, ekran kartının fan teknolojisine ve kasa havalandırmasına bağlı olarak değişiyor. Yaz aylarında sistem boştayken bile hava sıcaklığı 35-40 dereceyse ekran kartı 60-70 arası çalışabiliyor. Kış aylarında ise boşta 30-40 arası çalışıyor. Oyundayken 70'i geçtiğini görmedim. En azından bende böyle.

Ortam ısısına, kasadaki toz seviyesine, ekran kartının fan teknolojisine ve kasa havalandırmasına bağlı olarak değişiyor. Yaz aylarında sistem boştayken bile hava sıcaklığı 35-40 dereceyse ekran kartı 60-70 arası çalışabiliyor. Kış aylarında ise boşta 30-40 arası çalışıyor. Oyundayken 70'i geçtiğini görmedim. En azından bende böyle.
Ek olarak fazla voltaj verilmesini ekliyorum dediklerinizin arasına. Bazı kartlarda gerektiğinden fazladan voltajlı şekilde çıkıyor piyasaya. Örnek verecek olursam AMD'nin çoğu kartı. Kendimden biliyorum RX 570 kullanıyorum ve 1150 civarlarında voltaj verilmiş karta. Ama kart 950V'da stabil çalışıyor. Gereksiz yere fazla güç tüketiyor bu da kartın sıcaklığına yansıyor. UV'suz şekilde kullanırken 75 - 76 derecelerde dolaşıyordu kartım, artık 55 -60 derecelerinde dolaşıyor. Kısaca demek istediğim voltajın da sıcaklığa önemli bir etkisi var.

88 derece oldukça yüksek. Kullandığınız kart ve model nedir? Olumsuz etkileyebilir kartınızı.
O olayı çözdüm hocam fanları söküp temizledim şu an oyunlarda 67-72 seyrediyor. Bu şekilde FPS düşüşü yaşamıyorum ama demek istediğim sıcaklığın ideali 80 üstü olmamalıydı yine ama her kart aynı değildir denebilir. GTX 970 150-185 TDP.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı