Ekran kartı sıcaklık potansiyeli sabit mi?

aspenaX

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2023
Mesajlar
1.063
Çözümler
32
Merhaba, örneğin ekran kartıyla %100 kullanımda ve 60 dakika RDR2 oynadım ve sıcaklık 72 dereceyi geçmedi. Aynı işlemi ekran kartını daha zorlayan ama yine aynı şartlar altında %100 kullanımda ve 60 dakika oynadığım oyunda yine 72 dereceyi geçmez mi yoksa daha çok zorladığı için daha da ısınabilir mi (Aynı şartlar altında olduğunu farz edin oda sıcaklığı vs.)? Teşekkürler.
 
Matematiksel olarak büyük ihtimalle dediğin gibi olur. Ancak stabil olarak sabit fps ve kullanım yüzdesi alsan bile daha zorlayıcı ve detaylı bir oyunda CPU'ya binen yük de artacaktır ve bilgisayarının içindeki havanın ısınması haliyle ekran kartına da yansıyacaktır. Mesela RDR2 CPU'dan pek güç çekmediğini var sayalım, o zaman 72C stabil yakaladın diyelim, ama God Of War oynarken CPU'ya daha çok ihtiyacı olacak ve bu sefer CPU ısınacak. E haliyle kasa içindeki hava da ısınacak ve ekran kartı ısın 76-77 falan olacak muhtemelen.

Ancak demişsin ki RDR2 %100 kullanıyor, başka bir oyun daha çok zorlasa. Zaten %100 denilen şeyin üstü yok yani daha çok zorlanamaz. En fazla yukarıda dediğim gibi olur.
 
İsterse dünyanın en agırı oyunu olsun kartın %100 yükten daha fazla yüklenemez.

Teşekkür ederim hocam.

Matematiksel olarak büyük ihtimalle dediğin gibi olur. Ancak stabil olarak sabit FPS ve kullanım yüzdesi alsan bile daha zorlayıcı ve detaylı bir oyunda CPU'ya binen yük de artacaktır ve bilgisayarının içindeki havanın ısınması haliyle ekran kartına da yansıyacaktır. Mesela RDR2 CPU'dan pek güç çekmediğini var sayalım, o zaman 72C stabil yakaladın diyelim, ama God of War oynarken CPU'ya daha çok ihtiyacı olacak ve bu sefer CPU ısınacak. E haliyle kasa içindeki hava da ısınacak ve ekran kartı ısın 76-77 falan olacak muhtemelen.

Ancak demişsin ki RDR2 %100 kullanıyor, başka bir oyun daha çok zorlasa. Zaten %100 denilen şeyin üstü yok yani daha çok zorlanamaz. En fazla yukarıda dediğim gibi olur.

Teşekkür ederim hocam. Evet işlemci ısınınca içerideki hava da ısınır mantıken ben %100 yük etkeninden başka kartın ısınmasına sebep olan bir etken var mı yok mu diye açmıştım konuyu. Çok teşekkür ederim ikinize de hocalarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı