Çözüldü Ekran kartı sökülmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ŞUKUPİ

Centipat
Yer
Kayaardı/NİĞDE
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dün elektrik kesintisinin sonra kasaya güç gelmedi ve forumda biraz araştırma yaptıktan sonra BIOS pilini sökme ile bir çözüm yolu gördüm. Deneyecektim fakat BIOS pili ekran kartının takılı olduğu yerde galiba ve ekran kartını sökmeye çalıştığımda vidaları falan soktum ama mandalı açamıyorum. Slotun bağlı olduğu kısım oynuyor fakat mandalı acamadagimdan dolayı karti cikaramiyorum.

Çözüm
Kartın arka kısmında yıldız vida olacaktır. Tornavida ile bu vidaları sök. Anakartta ekran kartının takılı olduğu PCIe x16 slotunun mandalını bul ve aşağı doğru bastır. Mandal, ekran kartının alt kısmında, tam olarak SSD'nin alt hizasında bir yerde olur diye düşünüyorum tam görünmüyor görselde. Elinle PCIe mandalına hafifçe bastırarak kartı gevşet. Ekran kartına bağlı olan güç kablosunu çıkart. Tırnaklıdır, bastırarak çekmen gerekir. PCIe mandal açıkken ekran kartını dikey şekilde yukarı doğru çek. Sağ-sol hafif oynatarak çıkarabilirsin dikkatli yap başımıza iş almayalım. Elimden bu kadarı geliyor görmeden
Dün elektrik kesintisinin sonra kasaya güç gelmedi ve forumda biraz araştırma yaptıktan sonra BIOS pilini sökme ile bir çözüm yolu gördüm. Deneyecektim fakat BIOS pili ekran kartının takılı olduğu yerde galiba ve ekran kartını sökmeye çalıştığımda vidaları falan soktum ama mandalı açamıyorum. Slotun bağlı olduğu kısım oynuyor fakat mandalı acamadagimdan dolayı karti cikaramiyorum.

PCI yuvasındaki tırnağı bastınız mı?

Dosya Ekleri

• 20250510_114554.jpg
    20250510_114554.jpg
    198,6 KB · Görüntüleme: 33
Kartın arka kısmında yıldız vida olacaktır. Tornavida ile bu vidaları sök. Anakartta ekran kartının takılı olduğu PCIe x16 slotunun mandalını bul ve aşağı doğru bastır. Mandal, ekran kartının alt kısmında, tam olarak SSD'nin alt hizasında bir yerde olur diye düşünüyorum tam görünmüyor görselde. Elinle PCIe mandalına hafifçe bastırarak kartı gevşet. Ekran kartına bağlı olan güç kablosunu çıkart. Tırnaklıdır, bastırarak çekmen gerekir. PCIe mandal açıkken ekran kartını dikey şekilde yukarı doğru çek. Sağ-sol hafif oynatarak çıkarabilirsin dikkatli yap başımıza iş almayalım. Elimden bu kadarı geliyor görmeden

Çözüm
Mandalı çok zorlama kırılabilir bilgisayarcıya götür geri dönemeyeceğin.

Kartın arka kısmında yıldız vida olacaktır. Tornavida ile bu vidaları sök. Anakartta ekran kartının takılı olduğu PCI-e X16 slotunun mandalını bul ve aşağı doğru bastır. Mandal, ekran kartının alt kısmında, tam olarak SSD'nin alt hizasında bir yerde olur diye düşünüyorum tam görünmüyor görselde. Elinle PCI-e mandalına hafifçe bastırarak kartı gevşet. Ekran kartına bağlı olan güç kablosunu çıkart. Tırnaklıdır, bastırarak çekmen gerekir. PCI-e mandal açıkken ekran kartını dikey şekilde yukarı doğru çek. Sağ-sol hafif oynatarak çıkarabilirsin dikkatli yap başımıza iş almayalım. Elimden bu kadarı geliyor görmeden.

Çok sağ olun hocam problemlerin hepsi düzeldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı