Yanlış bilgiler vermeyin 3060 ile Ethereum yapılmıyor hala başka mining işlemi yapılıyor onu da zaten NVIDIA engellenmişti.
Bu arada 14 bin TL verilmez 3060 sisteme şahsi fikrim budur.
Laptoplarda minning derdi yok. Mavi ekran alırsam derdi yok, darboğaz yaşar mıyım derdi yok. Konfor var herşey var. Bence laptop alınmalı hele bu stok sorunu olan dönemde, mining ihtimalli kartları almak hiç mantıklı değil.
Laptoplarda minning derdi yok. Mavi ekran alırsam derdi yok, darboğaz yaşar mıyım derdi yok. Konfor var her şey var. Bence laptop alınmalı hele bu stok sorunu olan dönemde, mining ihtimalli kartları almak hiç mantıklı değil.
Sizinle birlikte birkaç arkadaş daha laptop alın demiş ancak ben bilgisayar mühendisiyim. En az 2 ekran çalışıyorum bu yüzden Intel HD Graphics tatmin edici bir performans sunmuyor. Halihazırda kullandığım laptop zaten var ancak kullandığım programlar dolayısıyla kasa da şart bir noktadan sonra. Hepsine ek olarak 2K 144hz monitör ile oyun oynuyorum. Laptop soğutmalarından memnun değilim. Bana taş gibi stabil bir kasa lazım.
Ben dolar 8 TL iken RTX 2060 sistem topladım ve forumdaki çoğu kişi dolar 8 olmuş bu zamanda sistem mi alınır diyen tipler vardı. Aldım ve 1 ay sonra ülkede ekran kartı kalmadı ve bekleseydim hala bekliyor olacaktım.
Eğer maddi olarak zora sokmayacaksa ve ihtiyacın varsa beklemeden almalısın. Ne olacağı belli olmaz belki 6 ay daha stok olmayacak.
Türkiye'de şu anda, bugün alacağınız hiçbir şeyi yarın daha uyguna alma ihtimaliniz yok. Pandemi kaynaklı üretim sıkıntısı, madencilik nedenli stok sorunu, döviz kuru ve vergiler; herhangi birinde yakın zamanda kaydadeğer iyileşme beklenmiyor.
Özet; toplu sistemi kendinize göre modifiye ederek alın ve geçin.
Türkiye'de şu anda, bugün alacağınız hiçbir şeyi yarın daha uyguna alma ihtimaliniz yok. Pandemi kaynaklı üretim sıkıntısı, madencilik nedenli stok sorunu, döviz kuru ve vergiler; herhangi birinde yakın zamanda kaydadeğer iyileşme beklenmiyor.
Özet; toplu sistemi kendinize göre modifiye ederek alın ve geçin.
Güncelleme: Karar verme aşamasındayken 14.000 lira civarlarındayken stokları bitmişti. Bugün stoklara 12.200 liradan tekrar girdi. Kaçırmayayım dedim aldım. 12 taksit veya havale imkanı var. Sistem arayan varsa şu an bayağı iyi bir fırsat. Muadillerini bu fiyata bulamazsınız. İsteyen olursa diye linki tekrar bırakıyorum.