Ekran kartı sürücüsü güncellenirken siyah ekran hatası

|-Hakan-|

Hectopat
Katılım
19 Ağustos 2018
Mesajlar
672
Çözümler
4
Öncelikle selamünaleyküm arkadaşlar. Dün akşam saat 23:45 sularında bilgisayarım disk hatalarını onarmam için bana bir uyarı verdi. Bende üzerine tıklayıp başlattım. Ve sistemi taramaya başladı sistem taramasını bitirdiğinde BIOS Boot ekranımda çizikler olmaya başladı(Windows logosu gelene kadar var ondan sonra gidiyor). Ardından başlangıç Onarma'yı açtım ve disk hataları denetleniyor diyordu (bu işlem bir Saat'ten uzun sürebilir yazıyordu). Bende gece olmuş 01:30 vs. işe gitmem lazım diye bende kapattım PC'yi(ben kapatmasam abim ya da babam kapatacaktı bunu bildiğimden dolayı böyle bir şey yaptım :().
Her neyse işten geldim açtım bilgisayarı Boot oluyor Windows hizmetleri yükleme ekranın da sistem kilitleniyor. Kasanın önündeki HDD işlem yapma ışığı sönüyor ve kendini öylece açık bırakıyor. Ondan sonra uğraştım ve PC'yi açmayı başardım ama lakin ekran kartı sürücüsünü kurmaya başlattığımda normal olarak ekran gidip geliyor ama Windows'un 2 tane bağlantı çıkma sesi gelip sistem kilitleniyor. Geri yüklemeyle sürücülerin dosyalarını siliyorum ve açılıyor.
Denediğim yöntemler;
1-GPU BIOS güncellemek.
2-sürücünün orijinal sitesinden yüklemek(Windows 10 X64, ne olur ne olmaz diye bir de Windows 7 X64)
3-DDU ile driver kalıntılarını silmek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızda arıza olabilir. Ana kart üzerinde dahili görüntü çıkışı varsa o şekilde çalıştırmayı deneyin.
malesef yok.
Şöyle bir şey fark ettim.DxDiag üzerinden ekran sekmesine geldiğimde VRAM kısmında 0 MB yazıyor. Bundan kaynaklanabilir mi bu sorun?
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-06-17_210242.png
    resim_2021-06-17_210242.png
    31,8 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:

Geri
Yukarı