Çözüldü Ekran kartı takılıyken Onboard'dan görüntü almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Holstomer

Hectopat
Foxcon A74ML-K anakart ile onboard görüntü almak istiyorum ama BIOS'tan bu ayarı bulamadım. Ekran kartını çıkarıp onboard görüntü alabiliyorum fakat ekran kartı takılı iken onboard görüntü ve VGA kablosunu ekran kartına taktığımda'da görüntü alamıyorum çünkü ekran kartıma yanlış BIOS güncellemesi yapıldı. Doğru BIOS yedeği elimde onboard'dan girip doğru BIOS'u kurmak istiyorum. Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.
BU ÇÖZÜM SADECE ATİ EKRAN KARTLARINDA İŞE YARAR. Öncelikle onboard dan görüntü alıp teamviewer ı indiriyoruz telefonumuza da teamviewer indirip aynı gmail ile bağlanıyoruz. Bu şekilde onay istemeden teamviewer ile bilgisayara bağlanabiliyoruz. Bilgisayarı kapatıp görüntü alamadığımız yanlış bioslu ekran kartımızı takıyoruz. Bilgisayarı açıyoruz windows açıldığında teamviewer da açılacak ve önceden bilgisayarımız ile eşleştirdiğimiz telefonumuzdaki teamviewer ile uzaktan kontrol şifre kullanımı seçeneğine tıklayarak bilgisayara bağlanıyoruz. Atiwinflash programını indirip c diskine ati klasörü oluşturup dosyaları içine atıyoruz. Klasöre ekran kartımız sağlamken yedeklediğimiz BİOS u da atıyoruz yedeklemediysek internetten araştırarak doğru biosumuzu buluyoruz. Klasörde bulunan AtiFlash adlı dosyanın ismi büyüklü küçüklü harfler olarak indirilecek siz onun ismini atiflash olarak değiştirin. Başlata cmd yazıp yönetici olarak çalıştırıyoruz. Ve oraya cd c:\ati yazıp enterlıyoruz. Eğer tek ekran kartına sahip iseniz atiflash -f -p 0 bios.rom yazıp enterlıyoruz. (bios.rom örnektir arkadaşlar siz indirdiğiniz veya yedeklediğiniz romun adını yazacaksınız) Karşınıza Restart System To Complete VBIOS Update yazısı çıkacak. Sistemi yeniden başlatın. Ben bu şekilde çözdüm inşallah faydası dokunur birilerine.
Foxcon A74ML-K anakart ile onboard görüntü almak istiyorum ama BIOS'tan bu ayarı bulamadım. Ekran kartını çıkarıp onboard görüntü alabiliyorum fakat ekran kartı takılı iken onboard görüntü ve VGA kablosunu ekran kartına taktığımda'da görüntü alamıyorum çünkü ekran kartıma yanlış BIOS güncellemesi yapıldı. Doğru BIOS yedeği elimde onboard'dan girip doğru BIOS'u kurmak istiyorum. Yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.
BU ÇÖZÜM SADECE ATİ EKRAN KARTLARINDA İŞE YARAR. Öncelikle yanlış BİOS lu ekran kartımızı çıkarıp VGA kablomuzu onboard girişimize takıyoruz.Bilgisayarı açıp teamviewer ı indiriyoruz telefonumuza da teamviewer indirip aynı gmail ile bağlanıyoruz. Bu şekilde onay istemeden teamviewer ile bilgisayara bağlanabiliyoruz. Bilgisayarı kapatıp görüntü alamadığımız yanlış bioslu ekran kartımızı takıyoruz. Bilgisayarı açıyoruz windows açıldığında teamviewer da açılacak ve önceden bilgisayarımız ile eşleştirdiğimiz telefonumuzdaki teamviewer ile uzaktan kontrol şifre kullanımı seçeneğine tıklayarak bilgisayara bağlanıyoruz. Atiwinflash programını indirip c diskine ati klasörü oluşturup dosyaları içine atıyoruz. Klasöre ekran kartımız sağlamken yedeklediğimiz BİOS u da atıyoruz yedeklemediysek internetten araştırarak doğru biosumuzu buluyoruz. Klasörde bulunan AtiFlash adlı dosyanın ismi büyüklü küçüklü harfler olarak indirilecek siz onun ismini atiflash olarak değiştirin. Başlata cmd yazıp yönetici olarak çalıştırıyoruz. Ve oraya cd c:\ati yazıp enterlıyoruz. Eğer tek ekran kartına sahip iseniz atiflash -f -p 0 bios.rom yazıp enterlıyoruz. (bios.rom örnektir arkadaşlar siz indirdiğiniz veya yedeklediğiniz romun adını yazacaksınız) Karşınıza Restart System To Complete VBIOS Update yazısı çıkacak. Sistemi yeniden başlatın. Ben bu şekilde çözdüm inşallah faydası dokunur birilerine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı