Ekran Kartı Taktıktan Sonra Donma ve Yavaşlama Sorunu

Mrnobody

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler.
Birkaç gün önce Vatan Bilgisayar Bursa şubesinden AMD R7 260X isimli ekran kartını aldım. Kartı bilgisayarıma montajını yapıp kullanmaya başladıktan sonra birkaç problemle karşılaştım.
  • Program, oyun vs yüklerken PC donuyor arka planda çalışıyor fakat ekrana gelen görüntü kararıyor siyah ekranla baş başa kalıyorum.
  • Aşırı derece bilgisayar yavaşladı. Windows pencereleri sürüklerken bile kasıyor.
  • Oyun oynarken sorun yok istersem 10 saat oyun oynayayım en son ayarlarda kasma donma problemi yok fakat oyun yükleme ekranlarında donuyor. Çıkış yaparken de donuyor ve mecburen PC'yi resetliyorum.
Gelelim sorunu çözmek için denediğim yollara:
  • Format attım ekran kartı olsun bilgisayardaki tüm bileşenlerin driverlarını güncelledim. İşe yaramadı.
Sistem özelliklerim.
  • İşlemci: İntel i5 2400 3.10 GHz
  • Anakart: Pegatron ipsxb-H61
  • RAM: Kingston 1333 2x2 toplam 4 GB
  • Ekran kartı: Sapphire R7 260X
  • Power Supply: Foem 400 watt

Sorunu araştırıp güç kaynaklı problem olup güç kaynağı yükseltmem gerektiğini öğrendim. Fakat 1 yıl önce de aynı sisteme aynı ekran kartını aldığımda bu tarz bir sorun yaşamamıştım.
Görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler. İyi günler.

Recep hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.En kısa sürede ana kartımı değiştireceğim.Sorunların ardı arkası kesilmiyor.Şimdide genel pnp olmayan monitor hatası yüzünden ekran çözünürlüğünü olması gereken ayarlarda kullanamıyorum.Başka konu açsam iyi olur heralde.Çok çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba, benim laptobumda bi sorun var , yardımcı olursanız gerçekten minnettar kalırım.
Çok oyun oynamak adetim değil ama malum karantina günleri eskiden hafta da bir ayda bir GTA5 , SHOGUN2 ,Total war Three kingdoms gibi oyunlar oynuyorum.Şuanda aynı bilgisayar aynı oyunlarda kasıyor. Önceden gayet akıcı oynadığım oyunlar şuanda donuyor . Teknik servislerde kapalı ,bende internetten birşeyler okudum denedim olmadı ; Ekran kartını güncelledim , virüs taraması yaptım , Format attım , Nvidia denetim masasından oyunları geforce 1050 olan kartı seçtim , maximum performansa aldım . hiçbiri fayda etmedi sistemim şu şekilde :

Asus vivobook n580vd - nvidia geforce 1050 - intel i7 7700hq 2.8 ghz - (tek)1x16gb ram 256 gb ssd+1tb

Gta5 oynarken dikkatimi çekti görev yöneticisi performans a girdiğimde işlemci % 40-80 civarlarında ram %50-60 intel ekran kartı %5-10 Nvdia %1-5 yani bu kadar az yükleniyor ekran kartına ama oyun eskiden oynadığım grafiklerde donuyor . Basemark test yaptım 1400 - 1630 arası skorlar aldı çok düşük performans grafik diyor. Bu arada testlerin ve oyunların hepsi laptob şarjdayken yani tam performans vermesi gereken zamanda denedim.Bilgisayarım yaklaşık 2.5 senelik . Yardım edebilir misiniz ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…