Arkadaşlar merhaba, benim laptobumda bi sorun var , yardımcı olursanız gerçekten minnettar kalırım.
Çok oyun oynamak adetim değil ama malum karantina günleri eskiden hafta da bir ayda bir GTA5 , SHOGUN2 ,Total war Three kingdoms gibi oyunlar oynuyorum.Şuanda aynı bilgisayar aynı oyunlarda kasıyor. Önceden gayet akıcı oynadığım oyunlar şuanda donuyor . Teknik servislerde kapalı ,bende internetten birşeyler okudum denedim olmadı ; Ekran kartını güncelledim , virüs taraması yaptım , Format attım , Nvidia denetim masasından oyunları geforce 1050 olan kartı seçtim , maximum performansa aldım . hiçbiri fayda etmedi sistemim şu şekilde :
Asus vivobook n580vd - nvidia geforce 1050 - intel i7 7700hq 2.8 ghz - (tek)1x16gb ram 256 gb ssd+1tb
Gta5 oynarken dikkatimi çekti görev yöneticisi performans a girdiğimde işlemci % 40-80 civarlarında ram %50-60 intel ekran kartı %5-10 Nvdia %1-5 yani bu kadar az yükleniyor ekran kartına ama oyun eskiden oynadığım grafiklerde donuyor . Basemark test yaptım 1400 - 1630 arası skorlar aldı çok düşük performans grafik diyor. Bu arada testlerin ve oyunların hepsi laptob şarjdayken yani tam performans vermesi gereken zamanda denedim.Bilgisayarım yaklaşık 2.5 senelik . Yardım edebilir misiniz ?