Ekran kartı tavsiyesi

149048

Megapat
Sistemim biraz eski kaldığını ve grafik anlamında daha güzel görüntü istiyorum bu sebeple parça değiştirmek istiyorum.
Sistemim:

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 2080 a8g.
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
Anakart: ASUS TUF X570 Wi-Fi
PSU: XPG Core Reactor 750G-bkceu

Bilgisayarım sadece 2K oyun amaçlıdır,

Ekran kartını ASUS TUF 4070 12g almak istiyorum. PSU'gücüm yeterli ve pin-8 olduğu için rahat uyuyor.
Mantıklı bir geçiş olur mu? Grafik anlamında daha güzel bir görüntüye sahip olabilir miyim?
Darboğaz yaşar mıyım? Yaşarsam işlemci olarak Ryzen 9 5900X e geçiş yapabilirim.

Sistemim biraz eski kaldığını ve grafik anlamında daha güzel görüntü istiyorum bu sebeple parça değiştirmek istiyorum.
Sistemim:

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 2080 a8g.
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
Anakart: ASUS TUF X570 Wi-Fi
PSU: XPG Core Reactor 750G-bkceu

Bilgisayarım sadece 2K oyun amaçlıdır,

Ekran kartını ASUS TUF 4070 12g almak istiyorum. PSU'gücüm yeterli ve pin-8 olduğu için rahat uyuyor.
Mantıklı bir geçiş olur mu? Grafik anlamında daha güzel bir görüntüye sahip olabilir miyim?
Darboğaz yaşar mıyım? Yaşarsam işlemci olarak Ryzen 9 5900X e geçiş yapabilirim.

RX 7800 XT daha iyi bir secenek olur. 4070 Super performansi veren bir kart. Islemci olarak da Ryzen 7 5700x3D geçin 5900X yerine. Oyunlarda cok daha ustun. 2K da darbogaz olmayacaktir islemciniz ile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Amd Ekran kartı sadece rx590 kullanmıştım yıllar yıllar, önceydi hiç ama hiç beğenmemiştim. nvidia tercihim olur ama bir incelerim. işlemciyi beğendim. teşekkürler.

AMD ekran kartı sadece RX590 kullanmıştım yıllar yıllar, önceydi hiç ama hiç beğenmemiştim. NVIDIA tercihim olur ama bir incelerim. İşlemciyi beğendim. Teşekkürler.

RX 6000 serisiyle butun sorunlar bitti hocam 7800XT kime sorsaniz onerecektir. 4070 fiyatini hak etmeyen bir kart.

Hocam RTX'i zaten deneyimlediyseniz olumlu yada olumsuz yoruma göre karar verin. Sonuçta götürdüğü akıcılık azımsanacak gibi değil ve görüntü kalitesinde bence o kadarda bir değişiklik olmuyor. RX 7900 GRE önerebilirdim kart artık Türkiye piyasasında yok. En uygun RTX 4070 23000 TL, RTX 4070 Super ise 25500 TL'den başlıyor. Bütçeniz yetiyorsa RX 7900 XT alın derim. O da 27800 TL'den başlıyor en azından kas gücü olarak daha fazla performans elde edersiniz. Benim tavsiyem yeni nesili beklemeniz, çıkmasına kalan süre az kaldı sonuçta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı