Ekran kartı tercihi nasıl olmalı?

deymins

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba 4K sistem toplamayı düşünüyorum. Ekran kartı konusunda çok kararsız kaldım. NVIDIA'nın fiyatlarından dolayı AMD düşünülebilir mi şu anda? 4K Gaming için 7900XTX vs veya beklemem daha mı iyi olur? Kafam karışık bayağı.

Bu fiyatlar oturana kadar ki bu en az 1-1.5 sene sürer diye düşünüyorum, geçici olarak 2.el 3080-3090 da alabilirsiniz 12-15 arası çözersiniz satarken de zarar ettirmez.

Sıfır düşünüyorsan ve sadece oyun için kullanacaksanız AI, Render veya herhangi bir Cuda gerektirecek işiniz yoksa AMD de bir seçenek 7900XTX güzel kart alıp geçin.

Rakibi 4080s daha iyidir onu da alabilirsiniz ama onun da fiyatı uçmuş durumda ve 7900XTX ile aradaki fiyat farkına değer mi emin değilim birkaç ay önce aralarında 5k fiyat farkı varken şimdi fark en az 15k olmuş.

NVIDIA almak şu fiyatlarda mantıksız AMD almak en iyisi veya AMD'nin yeni gelecek kartlarını da bekleyebilirsiniz.

7900xtx kullanıyorum uzun bir süredir ve bu kartın ham performansı ile 60 FPS alamadığım bir kaç oyun var ancak bu sadece AMD'ye has değil keza aynı şekilde Nvidia tarafı da 60 FPS alamıyor, mesela Black Myth Wukong gibi.

Lakin her iki markanın da getirdiği ekstralar ile 4K çözünürlükte seyir zevkini kaybetmeden oynamak mümkün, FSR 3 ile sorun yaşadığım bir kaç oyun oldu lakin bunu 4K çözünürlükte çok fazla hissetmiyorsunuz ancak çok iyi çalıştığı oyunlarda var, Stalker, İndiana Jones gibi ama Cyberpunk 2077 ile kısmen sorun çıkabiliyor görüntüde.

Şahsen ben 2K bir monitör ile kullanıyorum ancak bazı oyunları TV'de oynadığım oluyor ve oynadıklarım için de FSR kullanmadım çünkü 60 FPS ve üstü alıyorum ama 60 FPS alamaz isem ileride ve FSR 3 yeni çıkacak oyunlarda olur ise muhtemelen sorun yaşamam diye düşünüyorum.

Buna ek olarak 9070 XT 7900 XTX'ten daha iyi veya aynı sonucu verir ise onu almak sizin açınızdan daha iyi olur.

Eğer ki F/P istiyorsan AMD, param var kardeşim biraz savurmak istiyorum, 100 lira verip 70 liralık performans almak istiyorum ve kolaylık olsun diye NVIDIA ekran kartım var demek istiyorsan NVIDIA al. Tamamen bütçe ve mantığına göre hareket etmen gerekiyor. Ayrıca her oyun aynı değil, markaya göre daha az veya daha fazla FPS veriyor. Mesela CoD, Fortnite, CS2, Valorant vb. oyunlar. He bu arada fanboyun biri gelip diyecektir AMD driver sorunu var diye aman aldırış etme onun kafası 2005 yılında mahalle bilgisayarcısı olup, şuan 60 yaşında olan dayıların bilgileriyle bulanmış. Şahsen 5090, 4090 vb. kartlar olursa kullanırım taş gibi kartlar ama konu hangi kart en üst segment değil, verdiğin paranın hakkını hangisi veriyor.

Tabii düşünülebilir. AMD ham performansta her zaman öndedir ve fiyat açısından her zaman rekabete açıktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı