Çözüldü Ekran kartı üstünde olan bir komponente parmakla dokunma sonrası bozulmalar oluştu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkishya

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci Birimi: INTEL CORE I3 10105F @4.40GHZ
Grafik Birimi: MSI NVIDIA GT 1030 4GB
Depolama Birimi: LENOVO UMIS 256GB NVME SSD
Bellek Birimi: HIKVISION 8GB 2666MHZ
Meslek
Öğrenci
Ekran kartımın üzerinde gümüş renkli, orta boyutlu bir komponent vardı. Ben de bağlantı yerine dokundum, sonra ekranım değişti ve pembe oldu. O sırada Fortnite oynuyordum. PC, 5 saniye sonra görüntü vermeye normal ve sorunsuz bir şekilde devam etti. Sonra da Fortnite çöktü uyarısını aldım. Bilgisayarımda bir problem yok, kusursuz çalışıyor. Peki her şey yolunda mı? Bilgisayarım bir hasar aldı mı, ekran kartım zarar gördü mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Statik elektrik gibi düşünebilirsin ama bir daha yapma, çünkü cidden hassas olanlar tamamen ölebiliyor.
Statik elektrik gibi düşünebilirsin ama bir daha yapma, çünkü cidden hassas olanlar tamamen ölebiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayar çalışır durumdayken kasa içerisinde bulunan hiçbir şeye temas etmemek gerekiyor, hele kendi elinle hiç temas etme. Vücudundaki statik elektrik çalışan bir bilgisayarın anakaratını bile yakabilir, düşük ihtimal ama imkansız değil. Örneğin ramleri sökeceğimiz zaman bile kasanın güç kablosunu çektikten sonra açma/kapama tuşuna 10-15 saniye basılı tutarız ki anakartta dolaşan statik elektrik boşalsın.

Arkadaşlar uzun lafın kısası bilgisayarınız kapalı bile olsa eldivensiz içine dokunmayın termal macun değişecek olsanız bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı