Ekran Kartı ve Anakart Çıkışlarını Aynı Anda Kullanmak

Lenath

Decapat
Katılım
4 Mart 2019
Mesajlar
24
İyi günler arkadaşlar. Çift monitör kullanmak istiyorum fakat ekran kartımda sadece 1 adet HDMI girişi mevcut. Aynı şekilde anakartımda da 1 HDMI çıkışı mevcut. Ekran kartım takılıyken anakartın çıkışları iptal oluyormuş. Birkaç araştırma yaptım ama sonuca ulaşamadım. MSI B450 Gaming Plus ekran kartımda bu girişi kullanabilir miyim? Bazı forumlarda DVMT gibi bir özellikten bahsediliyor fakat BIOS'da çok aramama rağmen böyle bir seçenek göremedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Anakartınızda ki görüntü çıkışı eğer işlemcinizde grafik yonga seti varsa oradan görüntü almaya yarar ekran kartı ile bir bağlantısı yoktur.
 
Dönüştürücü alabilirsiniz. HDMI dijital görüntü çıkışı olduğu için aktif dönüştürücü almanıza gerek yok standart dönüştürücü alabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bilen biri beni onaylayabilir.
 
İşlemcinizde dahili GPU olsaydı kullanabilirdiniz. Performansı düşük olsa da ufak tefek işleri yürütmede sorun çıkarmıyor. Bir süre o şekilde kullandığım olmuştu. Ekran kartınızda DVI veya DP portu vardır diye tahmin ediyorum, model göremedim. Dönüştürücü ile onları da kullanabilirsiniz.
 
İşlemci üzerinde dahili gpu olması durumunda kullanılabilir eğer bu özelliği işlemciniz karşılamıyor ise ekran kartınız üzerinde bulunan diğer çıkışları kullanabilirsiniz...

Eğer hdmı harici diğer çıkışlar analog ise çevirici almanızı öneririm eğer mevcut hdmı ı çoklarsanız iki ekranda da aynı görüntü klonlanacak ve ikinci ekranın hiçbir özelliği olmayacaktır fakat çevirici kullanmanız durumunda iki ekranı da ayrı ayrı kullanma özelliği elde etmiş olacaksınız.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı