Ekran Kartı ve Anakart Görüntü Çıkışları Aynı Anda Kullanılabilir mi ?

Son Anka

Kilopat
Daha fazla  
Eski VGA görüntü çıkışlı bir mönitöre sahibim ve yeni nesil bir sistem toplayacağım 2-3 hafta içerisinde. Başlarda eski monitörünü HMDI to VGA ya da Displayport to VGA olarak kullanacak ilerleyen 2-3 ay içerisinde ise HDMI destekli yeni bir monitör alacağım. Yayınlar yapma düşüncem var ve eski VGA görüntü çıkışlı monitörümü 2. monitör olarak yorum okumakta kullanmak istiyorum.

Yeni HDMI monitörü ekran kartının HDMI portuna bağlayarak oyunlarda kullanmak ve eski VGA monitörü anakartın HDMI portuna VGA to HDMI ile bağlayarak aynı anda kullanmak mümkün müdür ?

Yoksa her iki monitörü de ekran kartının görüntü çıkışlarına mı bağlamak zorundayım ?

Her iki monitörde ekran kartına bağlanmak zorunda. Zira ekran kartı çalışırken Anakart görüntü çıkışı çalışmaz.

Ayrıca DVI to VGA çevirici daha iyi olur. (y)

DVI to VGA Gtx1060 yada Rx480 gibi yeni ekran kartı mimarilerinde çalışmıyor (n) Bizzat technopat bir çok videolarında bunu belirttiler. Ve gene bu ekran kartlarında 2 x HDMI olmadığı için alacağım monitörde %99 HDMI desteği olacağı için eski VGA monitörümü kullanmak istiyorsam eğer; Displayport to VGA olarak kullanmaktan yada Anakarta takmaktan başka çarem yoktu eğer ki gerçekten ekran kartında ki görüntü çıkışları kullanılırken anakarttakiler çalışmıyorsa bu durumda elimde Displayport to VGA almaktan başka bir şans kalmıyor. Bu konuda ki 2 model içinde yada farklı model olarak Displayport to VGA dönüştürücü önerin var mı ?

DVI to VGA Gtx1060 yada Rx480 gibi yeni ekran kartı mimarilerinde çalışmıyor (n) Bizzat technopat bir çok videolarında bunu belirttiler. Ve gene bu ekran kartlarında 2 x HDMI olmadığı için alacağım monitörde %99 HDMI desteği olacağı için eski VGA monitörümü kullanmak istiyorsam eğer; Displayport to VGA olarak kullanmaktan yada Anakarta takmaktan başka çarem yoktu eğer ki gerçekten ekran kartında ki görüntü çıkışları kullanılırken anakarttakiler çalışmıyorsa bu durumda elimde Displayport to VGA almaktan başka bir şans kalmıyor. Bu konuda ki 2 model içinde yada farklı model olarak Displayport to VGA dönüştürücü önerin var mı ?

Hocam ekran kartını önceden deseydiniz...

Display Port dönüştürücü daha iyi olur.

Kablo seçerken;

1- Kalın kablo

2- Kablo başlarının kalın olması

3- Altın kaplama olması.

Hocam ekran kartını önceden deseydiniz...

Display Port dönüştürücü daha iyi olur.

Kablo seçerken;

1- Kalın kablo

2- Kablo başlarının kalın olması

3- Altın kaplama olması.

Onları bende biliyorum elle seçmeyeceğim netten alacağım ondan diyorum ya öneriniz var mı ? Yada konuda ki Displayport to VGA ürünleri nasıldır diye :D Yukarıda attığım linkte ki konuda 2 tane ürün koydum ben onlara bakar ve bilginiz varsa söylerseniz hayli iyi olur. Zaten internette çok fazla seçenek bulamadım Displayport to VGA olarak nedense.

O iki markadan ancak Dark marka olanını alabilirsiniz. Zira Codegen marka olan Mini DP için.

Alacağınız ekran kartı nedir?

Birde bunlar niye bu kadar pahalı...? :D

50 lira ucuz gene ya 150 liraya ürünler var nette acayip bir şey :D Displayport to VGA pahalıymış nedense :( Ekran kartı net değil kardeşim bütçeye bağlı Msi Gtx 1060, Evga Gtx 1060 Sc Gaming Mini yada Rx470 olabilir. Ama neredeyse hepsinde 2x HDMI girişi yok (Rx470 hariç ki en düşük ihtimal Rx470 almam pek sanmıyorum alacağımı ancak parayı toparlayamazsam alırım) yani VGA to HDMI değilde Displayport to VGA'ya mahkumum biliyorsun ki son çıkan kartlarda durum böyle görüntü çıkışları olarak.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı