Ekran kartı ve anakart LED'leri yanıyor ama görüntü yok

BuzzyTR0

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı açıp Discord'a girdim ve dondu. Ardından güç düğmesine uzun süre basılı tutarak kapattım; ancak daha sonra açtığımda ekran gelmedi. Kabloyu ve monitörü kontrol ettim, hiçbir hata yok, hepsi olması gerektiği gibi. Sisteme dışarıdan bakıldığında hiçbir hata gözükmüyor; bütün ışıklar yanıyor, fanlar dönüyor ve hiçbir uyarı sesi yok. RAM slotu değiştirme ve BIOS pili değiştirme gibi şeyleri denedim ancak hiçbiri işe yaramadı. ChatGPT'ye sorduğumda Q-LED'leri kontrol etmemi önerdi; ancak anakartımda bulunmuyor. Bu arada anakartın kendi turuncu LED'i ve lan portunun ışıkları da yanıyor.

sistem:

• Anakart: ASUS Prime B550M-K
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X.
  • Ekran kartı: Gigabyte vision RTX 3070.
  • RAM: Corsair Vengeance RS RGB 16GBX1.
  • PSU: TD500 stock PSU 750W.

Bilgisayarımı açıp Discord'a girdim ve dondu. Ardından güç düğmesine uzun süre basılı tutarak kapattım; ancak daha sonra açtığımda ekran gelmedi. Kabloyu ve monitörü kontrol ettim, hiçbir hata yok, hepsi olması gerektiği gibi. Sisteme dışarıdan bakıldığında hiçbir hata gözükmüyor; bütün ışıklar yanıyor, fanlar dönüyor ve hiçbir uyarı sesi yok. RAM slotu değiştirme ve BIOS pili değiştirme gibi şeyleri denedim ancak hiçbiri işe yaramadı. ChatGPT'ye sorduğumda Q-LED'leri kontrol etmemi önerdi; ancak anakartımda bulunmuyor. Bu arada anakartın kendi turuncu LED'i ve lan portunun ışıkları da yanıyor.

sistem:

• Anakart: ASUS Prime B550M-K
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X.
  • Ekran kartı: Gigabyte vision RTX 3070.
  • RAM: Corsair Vengeance RS RGB 16gbx1.
  • PSU: TD500 stock PSU 750W.

Ekran kartını çıkartıp sari yerine silgi ile sil ve kablosunu değiştir eğer olmazsa geçmiş olsun soğuk su öneririm.

Ekran kartını çıkartıp sari yerine silgi ile sil ve kablosunu değiştir eğer olmazsa geçmiş olsun soğuk su öneririm.

Deneyecegim hocam. Peki sizce neden boyle olmus olabilir? Cunku Discord'a girmeden 5dk oncesine kadar bir sorun yoktu ayrica kartin fanlari donuyor ve isigi yaniyor şu an.

RAM gecici bellektir eğer o çalışmazsa ekrana görüntü gelmez ekran kartı da calismaz ise görüntü hiç gelmez alakasiz bozuluyorsa PS'unuz nedir?
Boyle bisey yaziyor ustunde tam modelinden emin degilim

Dosya Ekleri

• IMG_20251110_002708.jpg
    IMG_20251110_002708.jpg
    257,2 KB · Görüntüleme: 5

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı