Ekran kartı ve anakart pinlerini nasıl bağlamalıyım?

jwlly

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle selam. Şimdi benim anakartım Gigabyte X570 Aorus Pro AMD Ryzen 3700X ile 8+4 pin istiyor. Ekran kartım da 8+8 işlemciye OC yapmayı düşünmüyorum. Şu anlık zaten ekran kartım kendisi artıyor özelliği varmış internette. Anakart için 8+4 ekran kartı için 8+8'lik bir PSU bulamadım. 750W +80 Gold bir tane arıyorum isterseniz sistemi de yazabilirim. 750W yeterli bence. Neyse konumuza dönelim şimdi anakarta OC yapmayacaksak 8+4 değil sadece 8 yeterli diyorlar. Bilmiyorum. Ben mesela sadece 8I 4+4'lük pinler ile doldursam kabul eder mi? Bir sıkıntı çıkar mı ben bunu düşündüm.

https://www.hepsiburada.com/high-po...n29GfK3ontGcDuImCm6laG51qCGyzJNhoC5w0QAvD_BwE

1 Tane 4+4 var OC gerekmiyorsa 8+4 değil 8'i doldurmamız yeterliyse bunu alırım. 4+4'ü 8 olarak bağlarım anakarta. Ekran kartını da 4X 6+2 var onlardan yapsam olur mu? 8+8 ekran kartına bir tane 8'e 6+2'lik taksam 8 görevini görür mü? Yani bir sıkıntı çıkar mı çıkmazsa kalan 2 tane 6+2'yi 8+4'deki 4'e takarım. 2x2=4 o pin de dolar 2 tane 6 boşta kalır ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bilgim yok, performans kaybı yaşar mıyım ya da iş 4 pin görevi görür mü? Anakart bilmiyorum aydınlatın beni.

@Recep Baltaş @Asım Demir ve diğer kişiler sistemi istiyorsanız yazabilirim teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı