Arkadaşlar öncelikle selam. Şimdi benim anakartım Gigabyte X570 Aorus Pro AMD Ryzen 3700X ile 8+4 pin istiyor. Ekran kartım da 8+8 işlemciye OC yapmayı düşünmüyorum. Şu anlık zaten ekran kartım kendisi artıyor özelliği varmış internette. Anakart için 8+4 ekran kartı için 8+8'lik bir PSU bulamadım. 750W +80 Gold bir tane arıyorum isterseniz sistemi de yazabilirim. 750W yeterli bence. Neyse konumuza dönelim şimdi anakarta OC yapmayacaksak 8+4 değil sadece 8 yeterli diyorlar. Bilmiyorum. Ben mesela sadece 8I 4+4'lük pinler ile doldursam kabul eder mi? Bir sıkıntı çıkar mı ben bunu düşündüm.
1 Tane 4+4 var OC gerekmiyorsa 8+4 değil 8'i doldurmamız yeterliyse bunu alırım. 4+4'ü 8 olarak bağlarım anakarta. Ekran kartını da 4X 6+2 var onlardan yapsam olur mu? 8+8 ekran kartına bir tane 8'e 6+2'lik taksam 8 görevini görür mü? Yani bir sıkıntı çıkar mı çıkmazsa kalan 2 tane 6+2'yi 8+4'deki 4'e takarım. 2x2=4 o pin de dolar 2 tane 6 boşta kalır ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bilgim yok, performans kaybı yaşar mıyım ya da iş 4 pin görevi görür mü? Anakart bilmiyorum aydınlatın beni.
@Recep Baltaş@Asım Demir ve diğer kişiler sistemi istiyorsanız yazabilirim teşekkürler şimdiden.