Ekran kartı ve işlemciye aynı anda OC yapmak zararlı mıdır?

EnesOzdogan62

Hectopat
Daha fazla  
Q9400 CPU var 2.66 GHz OC ile 3.6 GHz'de kullanıyorum.

Ekran kartı GTX470 20 ekran kartından daha iyi performans almak için ekran kartınada OC yapsam bir zararı olur mu?

Yani CPU ve GPU aynı anda OC yapılması zararlı mıdır sorun çıkar mı?

Eğer bir sıkıntı çıkacaksa sizce sadece GPU'yu mu OC yapayım CPU'yu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağının gücü ikisini de O.C yapmana yetecek kadar yüksekse elbette zararı yok. Fakat önce ayrı ayrı O.C yapmanızı öneririm. Stabil değerleri bulduktan sonra elbette ikisini de beraber yapabilirsiniz.

Ekran kartında O.C aşırı farkettirmiyor ama o işlemciyi soğutman iyiyse 4 ve üzeri zorlarsın. Potansiyeli çok yüksek.

Hocam Minig'de O.C yapılıyor, Tabii aşırı fazla ayrıca ekran kartına O.C yapmak çok fark yaratmayacaktır.
OC mi yapılıyor? Bildiğim kadarıyla çekirdek hızları ve voltaj ciddi şekilde düşürülüyor. Yapılsa yapılsa belleklere yapılır. Fanlar da ortalama denilebilecek değerlerde çalıştırılıyor ve sıcaklıklar 60 üzerini pek geçmiyor. Tabi bilinçli biri yapıyorsa miningi.

OC mi yapılıyor? Bildiğim kadarıyla çekirdek hızları ve voltaj ciddi şekilde düşürülüyor. Yapılsa yapılsa belleklere yapılır. Fanlar da ortalama denilebilecek değerlerde çalıştırılıyor ve sıcaklıklar 60 üzerini pek geçmiyor. Tabi bilinçli biri yapıyorsa miningi.
Genelde insanlar para kazanmak için bilinçsiz davranıyor diye dedim, Sadece bir örnekti takılmanıza gerek yok hocam Ekran kartına O.C mantıklı olmaz.

Genelde insanlar para kazanmak için bilinçsiz davranıyor diye dedim, Sadece bir örnekti takılmanıza gerek yok hocam Ekran kartına O.C mantıklı olmaz.
OC kısmına ben de katılıyorum. 3-5 FPS için kesinlikle güç kullanımını arttırmaya değmez. Tabi Vega 56 gibi istisnaları da var. O konuyu açmayayım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı