Ekran kartı VRAM sorunu nasıl anlaşılır?

  • Konuyu başlatan Fides
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 8B
VRAM sorunundan kastınız nedir? Böyle kalıp bir sorun yok çünkü.
 
Artifact yani görüntüde bozulma, bulanıklaşma, mozaikleşme dediğimiz şey genelde VRAM'den kaynaklıdır. Böyle bir şey varsa VRAM hatalıdır veya VRAM soğutmasında sorun olabilir. Zamanında çok başım yandığı için biliyorum.
 
Bozukluktan bahsediyorsanız genelde böyle olur:

1570537512168.png
 
Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Kastetmek istediğim bilgisayarımda mavi ekran ve kilitlenme sorunu yaşıyorum. Minidump dosyasını attığım zaman ekran kartı vram sorunu olduğunu söylediler. Kastetmek istediğim budur. Üstte söylediğiniz örnekler gibi bir sorun yaşamıyorum fakat ekranda gidip gelme kilitlenme bazen bilgisayar restart sorunları yaşıyorum. Bunu test etme programı var mıdır? ve @FalconPolat'ın dediği aniden donma ve oyunda kapanma sorunu da oluyor ve ya tarayıcıda , herhangi bir programda örnek discord vs
 
Artifact yani görüntüde bozulma, bulanıklaşma, mozaikleşme dediğimiz şey genelde VRAM'den kaynaklıdır. Böyle bir şey varsa VRAM hatalıdır veya VRAM soğutmasında sorun olabilir. Zamanında çok başım yandığı için biliyorum.

Vallaha bende de oluyor bu VRAM artifact bende ekran kartında oluyor. AMD Catalyst Control Center'a giriyorum herhangi bir oyunu Yüksek performans seçtiğimde oyunun grafikleri bozuluyor çizgi çizgi vertical ve horizonal bozulmalar oluyor. Oyunun içine çizgiler, üçgenler falan geliyor. Daha iyi kanıt için aldığım bir ekran görüntüsünü yüklüyorum ayrıca böyle bir konu açtım rica etsem bakar mısınız?

graphic glitch.png
 
Excalibur G770 cihazımda istisnasız her oyun hata vermeden çöküyor. CPU, GPU'ya %100 yük bindirdiğim herhangi bir test programı sıkıntısız çalışıyor. Fakat oyunlar random olarak çöküyor. OCCT VRAM testinde bir defaya mahsus hata dizisi aldım. Bir daha da alamadım fakat oyunlarım çökmeye devam ediyor. VRAM kaynaklı olabilir mi? YouTube'da gördüğüm NVIDIA mods programını denemek istedim fakat cihaz BIOS'ta USB belleği görmedi. Sorun ne olabilir? @Recep Baltaş.

Tekrardan bir hata aldım.
 

Dosya Ekleri

  • OCCT-20221004-134712-Vram.png
    OCCT-20221004-134712-Vram.png
    235,5 KB · Görüntüleme: 267
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı