Ekran kartı yanması nasıl anlaşılır?

406501

Hectopat
Selamünaleyküm, ben Balıkesir'e gitmiştim ve 1 hafta sonra geldiğimde PC'yi açmaya çalıştım ama görüntü gelmiyor, klavye fareye işik gitmiyor ama fanlar, fanların ışıkları, PSU'nin ışığı yanıyordu.
(PC'ciye ekran kartımı çıkardım ve orada da görüntü vermedi.)

Aga sen boş ver onu da cizz diye ses gelmişti öyle gittl görüntü öyle hatırlıyorum ama yanık kokusu yoktu.

Bilgisayarcıda da taktığınız vakit kartın tepki vermemesi zaten bunu işaret ediyor. Çok ufak bir ihtimal başka donanım olabilir ama şu kadar veri altında zor.

Sen ödünç kart bile bulup test etmeye taksan zaten çok büyük ihtimalle görüntü gelecek.

Selamünaleyküm, ben Balıkesir'e gitmiştim ve 1 hafta sonra geldiğimde PC'yi açmaya çalıştım ama görüntü gelmiyor, klavye fareye işik gitmiyor ama fanlar, fanların ışıkları, PSU'nin ışığı yanıyordu.
(PC'ciye ekran kartımı çıkardım ve orada da görüntü vermedi.)
Anakartın debug ledinde hangisinin ışığı yanıyor?

h310 kartlarda yok galiba bende yok çünkü
3-1648499064761.jpg

EZ Debug LED diye geçiyor, Kırmızıyla belirttiğim kısımda oluyorlar, anakartınızın tam modeli nedir?

18 kez ekran kartı fırınladım. Hala sorun ekran kartında mı yoksa başka bir şeyde mi anlayamadığım oluyor. İşletim sistemine laf atmışlığım bile var:

@406501 Ekran kartını söktüğünde sorun düzeliyorsa anlarsın. Dahili olarak görüntü verecek bir şey yok, yani bu bir seçenek değil.
Başka bir sistemde deneyerek de anlarsın. Başka türlü anlayamazsın. O anakarttaki ledler de doğru gösteremeyebiliyor. 18 kez fırınladım, ~10'uncudan sonra yeni anakarta geçtim sanırım. Bu yeni anakartta sadece 1 defa VGA ışığı yandı da ekran kartında sorun olduğunu anladım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı