Ekran kartı yansa bilgisayar çalışır mı?

ExomPomoDq

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. 3 4 aydır ekran kartsız sistemimi kullanıyorum.
Bilgisayarı uzun süre kapalı tutup açtıktan sonra masaüstünde 5 10 saniye sonra tek renk oluyordu.
Bazen açılışta anakartın adını gördüğüm yer hiç gelmiyordu. Bende garantiye yolladım, ilk başta pikselleri bozulmuş kronik dediler. Sonrada yanmış deyip değiştirmediler.
Yanan ekran kartı çalışır mı yahu? Ben çalışmaz diye biliyorum ama.
Resetledikden sonra kapatana kadar sorunsuz götürüyordu beni.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışır ama görüntü vermez. İşlemcide dahili grafik birimi varsa monitörü anakarta takıp görüntü alabilirsin.

Bazen çalışır, kasarak çalışır ya da renklerde bozulma yapabilir. Daha önce RX 580'de başıma gelmişti, sürücüyü yükleyince makine donuyor, silince en azından ekrana görüntü verip küçük işleri yapabilmemi sağlıyordu.

O tarz renk bozulması, ekran kayması gibi problemler lehimim ısınıp genleşmesi ve temassız kalması yüzünden oluyor. GPU genleşecek kadar ısınmadığı takdirde stabil şekilde çalışmaya devam ediyor ama aşırı ısınma başlayınca genleşip tekrar pcb ile o nokta temassız kalıyor ve hatalı çalışmaya başlıyor. Çözümü reball ama GT710 gibi bir ekran kartıysa uğraştığına para verdiğine değmez. At çöpe yenisini al :D

O tarz renk bozulması, ekran kayması gibi problemler lehimim ısınıp genleşmesi ve temassız kalması yüzünden oluyor. GPU genleşecek kadar ısınmadığı takdirde stabil şekilde çalışmaya devam ediyor ama aşırı ısınma başlayınca genleşip tekrar PCB ile o nokta temassız kalıyor ve hatalı çalışmaya başlıyor. Çözümü reball ama GT710 gibi bir ekran kartıysa uğraştığına para verdiğine değmez. At çöpe yenisini al :D.

Sabah uyanıyorum açıyorum ekran gelmiyor resetliyorum masaüstü geliyor tam oyuna giriyorum pat ekran mosmor, pespembe, masmavi, sapsarı vb. tekrar reset atıyorum sorun ortadan kalkıyor ama PC'yi kapatıp tekrar açayım pat devam ediyor.
Ekran kartı RX 570 Armor 8 GB ekran kartım yok gene sokağa çıkma yasağı geldi. Oyun oynama şansım çok az çıldıracağım evde sıkıntıdan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı