Ekran kartı yükseltmesi RX 570 vs RX 6600

1XAV

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar

ASRock A320M-HDVR4 socket AM4, DDR4 3200MHz+(OC)
AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz
Radeon RX570 8 GB.
Neo Forza 16 GB(2x8GB) 3200MHz.
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM.
Adata SU630 240GB 520-450MB/s SSD.
Aerocool 600W 80+ Bronze KCAS Plus serisi güç kaynağı.

Böyle bir sistemim var ekran kartını RX6600'e yükselteceğim monitörüm 1080p yeni aldım almayı düşünmüyorum 1080P'de oynayacağım
Öncelikle sorularım şöyle yanıtlarsanız memnun olurum;
1-işlemcim yeni ekran kartını (RX6600) besler mi?
2-kasa ve anakart olarak yeni ekran kartı uyar mı PCI Express'le alakalı bir şeyler varmış ama konuya hakim değilim?
3-darboğaz olursa aşırı farkedilir mi darboğazsız performansa göre?
4-PSU'mun yeteceğini düşünüyorum bir sıkıntı olur mu?
5-başka ekran kartı önerebilirseniz aynı segmentte çok FPS farkı olmadan önerebilirsiniz NVIDIA pahalı olduğu için AMD düşünüyorum RTX2060 düşündüm fakat RX6600'ın performansı daha iyi gibi... Yanıtlarınızı bekliyorum.

1- İşlemciniz tam olarak besleyemeyebilir. Belki OC yaparsanız bir nebze rahatlatır.
2- Kasa ve anakart olarak ikiside uyumlu şekilde çalışır.
3- Darboğaz olacaktır, ama çok rahatsız edeceğini sanmıyorum.
4- PSU'nuz gayet yeterli.
5- Bu segmentin en iyi ürünü açık ara RX6600. 6600 XT'ye bence gerek yok zaten darboğazı arttırırsınız.

Kendi düşüncem, Hazır eliniz değmişken SSD'yi de değiştirdin. M.2 kaliteli bir SSD alın. O SSD çokta iyi bir SSD değil malesef.

Sistem güzel, 2600X'in besleyeceğini düşünüyorum. 2 kat performansı cebine koyarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bazı oyunlarda biraz ufak yapabilir darboğaz kafaya takılacak bir darboğaz olmaz ama anakartınıda ileride güncellersin pahalı bir şey değil anakart PSU yeterli 100W 6600 en baba 130W.

1- işlemciniz tam olarak besleyemeyebilir. Belki OC yaparsanız bir nebze rahatlatır.
2- kasa ve anakart olarak ikisi de uyumlu şekilde çalışır.
3- darboğaz olacaktır, ama çok rahatsız edeceğini sanmıyorum.
4- PSU'nuz gayet yeterli.
5- bu segmentin en iyi ürünü açık ara RX6600. 6600 XT'ye bence gerek yok zaten darboğazı arttırırsınız.

Kendi düşüncem, hazır eliniz değmişken SSD'yi de değiştirdin. M.2 kaliteli bir SSD alın. O SSD çok da iyi bir SSD değil maalesef.

Ocladım fakat anakart chipsetten dolayı manuel OC'ye izin vermiyor, BIOS ayarlarıyla 3.9GHz e peakde 4GHz'e ulaşabiliyor.
Önerecek olsanız hangi işlemci önerirdiniz bana R5 segmentinde.
Dediğiniz gibi XT'ye çok gerek yok baktım çok fark yok bence
SSD kronik sorunlu fakat bende bir sıkıntı yok şu an alan arkadaşlarımda sorun çıkmadığı için ben de almıştım bir sorunla karşılaşmadım M.2 SSD'ler çok pahalı imkan bulursam değiştirmeyi düşünüyorum... Teşekkürler.

Sistem güzel, 2600X'in besleyeceğini düşünüyorum. 2 kat performansı cebine koyarsın.

Evet çok fark var besliyor diyorsanız bir bakacağım hiç olmadı ekran kartını aldıktan sonra bu işlemciyle takılırım darboğaz görürsem değiştirirm teşekkürler.

Bazı oyunlarda biraz ufak yapabilir darboğaz kafaya takılacak bir darboğaz olmaz ama anakartınıda ileride güncellersin pahalı bir şey değil anakart PSU yeterli 100W 6600 en baba 130W.

Evet anakart OC tarafında sıkıntı çıkartıyor ve pahalı değil halledilir teşekkürler

Selam arkadaşlar

ASRock A320M-HDVR4 socket AM4, DDR4 3200MHz+(OC)
AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz
Radeon RX570 8 GB.
Neo Forza 16 GB(2x8GB) 3200MHz.
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM.
Adata SU630 240GB 520-450MB/s SSD.
Aerocool 600W 80+ Bronze KCAS Plus serisi güç kaynağı.

Böyle bir sistemim var ekran kartını RX6600'e yükselteceğim monitörüm 1080p yeni aldım almayı düşünmüyorum 1080P'de oynayacağım
Öncelikle sorularım şöyle yanıtlarsanız memnun olurum;
1-işlemcim yeni ekran kartını (RX6600) besler mi?
2-kasa ve anakart olarak yeni ekran kartı uyar mı PCI Express'le alakalı bir şeyler varmış ama konuya hakim değilim?
3-darboğaz olursa aşırı farkedilir mi darboğazsız performansa göre?
4-PSU'mun yeteceğini düşünüyorum bir sıkıntı olur mu?
5-başka ekran kartı önerebilirseniz aynı segmentte çok FPS farkı olmadan önerebilirsiniz NVIDIA pahalı olduğu için AMD düşünüyorum RTX2060 düşündüm fakat RX6600'ın performansı daha iyi gibi... Yanıtlarınızı bekliyorum.
İşlemciniz RX6600'ü besleyecektir, işlemci gücü gerektiren oyunlarda gözden kaçacak düzeyde darboğaz yaşanabilir ancak 4.2-4.3 GHz'e overclock ederseniz farkı kapatırsınız. PSU yeterli düzeyde, kasada sorun gözükmüyor. RX6600 ile beraber bileşenleriniz herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

Tavsiyelerim:
  • İleride PCIe 4.0 özelliği olan bir anakart almanız. (Ekran kartınız oyunlarda yaklaşık 10-15 FPS fazla kare hızı verecektir. Ayrıca overclock için de B veya X serisi chipsete sahip bir anakart almanız.
  • İşlemcinizi uygun bir kule tipi soğutucu veya AMD Wraith Prism ile overclock etmeniz. İşlemciniz ile beraber gelen Wraith Stealth ile overclock yapmayınız, fazlaca ısınır.
  • İşlemci olarak önerim Ryzen 5 5500. Ryzen 5 3600'e göre daha ucuz ve daha performanslı.

Ocladım fakat anakart chipsetten dolayı manuel OC'ye izin vermiyor, BIOS ayarlarıyla 3.9GHz e peakde 4GHz'e ulaşabiliyor.
Önerecek olsanız hangi işlemci önerirdiniz bana R5 segmentinde.
Dediğiniz gibi XT'ye çok gerek yok baktım çok fark yok bence
SSD kronik sorunlu fakat bende bir sıkıntı yok şu an alan arkadaşlarımda sorun çıkmadığı için ben de almıştım bir sorunla karşılaşmadım M.2 SSD'ler çok pahalı imkan bulursam değiştirmeyi düşünüyorum... Teşekkürler.

Evet çok fark var besliyor diyorsanız bir bakacağım hiç olmadı ekran kartını aldıktan sonra bu işlemciyle takılırım darboğaz görürsem değiştirirm teşekkürler.

Evet anakart OC tarafında sıkıntı çıkartıyor ve pahalı değil halledilir teşekkürler
Ryzen 3 3300X veya Ryzen 3 3100 öneririm eğer ikinci el bakacaksanız hocam. Yoksa ama gerek yok işlemci değiştirmeye. SSD ve anakartı değiştirmek önceliğiniz olsun bence. Hem ekstra depolama alanı gelmiş olacak sisteme sonuçta.

İşlemciniz RX6600'ü besleyecektir, işlemci gücü gerektiren oyunlarda gözden kaçacak düzeyde darboğaz yaşanabilir ancak 4.2-4.3 GHz'e overclock ederseniz farkı kapatırsınız. PSU yeterli düzeyde, kasada sorun gözükmüyor. RX6600 ile beraber bileşenleriniz herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

tavsiyelerim:
  • İleride PCI-e 4.0 özelliği olan bir anakart almanız. (ekran kartınız oyunlarda yaklaşık 10-15 FPS fazla kare hızı verecektir. Ayrıca overclock için de B veya X serisi chipsete sahip bir anakart almanız.
  • İşlemcinizi uygun bir kule tipi soğutucu veya AMD Wraith Prism ile overclock etmeniz. İşlemciniz ile beraber gelen Wraith Stealth ile overclock yapmayınız, fazlaca ısınır.

İşlemcim peak 4GHz'e çıkıyor otomatik anakart chipsetten dolayı izin vermiyor manuel OC'ye tavsiyeleriniz için teşekkürler anakart almam gerekli gibi duruyor.

Ryzen 3 3300X veya Ryzen 3 3100 öneririm eğer ikinci el bakacaksanız hocam. Yoksa ama gerek yok işlemci değiştirmeye. SSD ve anakartı değiştirmek önceliğiniz olsun bence. Hem ekstra depolama alanı gelmiş olacak sisteme sonuçta.

İkinci el almaya çok yatkın değilim SSD'ye de M.2 almayacaksam hiç almam o yüzden tavsiyelerinize göre ilk anakart değiştirmeyi düşünüyorum sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı