Çözüldü Ekran kartım PC açıldığı gibi tam güç çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

camelblack59

Zeptopat
Daha fazla  
Ekran kartım RX580 4 GB Dual fan, ikinci el olarak satın aldım. İlk aldığım sıralar böyle bir sorun çıkarmıyordu fakat aylardır bu sorunu yaşıyorum ve son 2 gündür neredeyse çözülemez durumda. PC'yi açtıktan sonra normal bir fan hareketinin ardından masaüstü ekranı geliyor ve yine normal bir şekilde uygulamalar açılıyor, ben klavyeye fareye elimi dahi sürmüyorum fakat birkaç dakikanın ardından ekran kartı tam güç çalışmaya başlıyor. Power'ım Rampage 400W +50 ve RX580 icin uygun 6'lı güç girişi yok bu yüzden HDD güç girişine takılan 6'lı kablo kullanıyorum, kısaca dönüştürücüyle kullanıyorum. Öncesinde birkaç kere yeniden baslatıp problemi çözebiliyordum fakat 2 gündür saatlerce kan ter icinde bu sorunla ilgileniyorum ve hiçbir bilgiye ulaşamadım internette, son çare olarak buraya geldim. Tam güç çalışmasıyla alakalı; 144W güç, 2600RPM fan hızı, 1350 frekans ve 1750 VRAM sabit çalışıyor ve sıcaklığı 80 dereceleri aşıyor. Ekran kartına hiçbir ayar yapmadım hiçbir şeyi değiştirmedim. Bu problem elektrik akımı ile mi ilgili yoksa kartın kendisinde mi bir problem var emin değilim ama yardımcı olabilirseniz cok mutlu olurum cok teşekkürler.

Kartınıza uygun doğrulanmış 3 adet VBIOS var. Bunlardan Samsung VRAM olanı size uygun olanıdır.

2024-06-14_20-16-29.png

Kartınıza uygun doğrulanmış 3 adet VBIOS var. Bunlardan Samsung VRAM olanı size uygun olanıdır.

Eki Görüntüle 2222432
Teşekkür ederim, bios versiyonları aynı görünüyor o yüzden flashlamadım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı