Ekran kartımda sorun mu var?

Omerikendi

Centipat
Öncelikle merhaba. Benim monitörümde görüntü bazen gidip geliyor ve ben sorunun ekran kartından olabileceğini düşündüm.
Ekran kartıma FurMark'tan test yaptım ve GPU-Z programından sonuçlara baktım.
Bu konu hakkında çok bilgim yok ekran kartımda bir sorun var mı acaba?

Dosya Ekleri

• gggg.png
    gggg.png
    5 KB · Görüntüleme: 163
  • ......png
    ......png
    3,8 KB · Görüntüleme: 91
Evet HDMI kullanıyorum
Bununla mı alakalıdır.
HDMI kablosunun monitöre bağlı olan ucunu kasaya, kasaya bağlı olan ucunu monitöre bağlayıp bir süre kullanın, sonra sonucu buraya yazın. Kablodan kaynaklanma durumu var ama bu bir ihtimal. İhtimalleri azaltırsak sorunu çözebiliriz. Siz dediğimi yapıp deneyin bakalım yine görüntü gidecek mi.

Yük altında GPU clock kısmının düz olması lazım. Tırtıklı olması sorun olduğu anlamına geliyor. Ekran kartınızda sorun var gibi gözüküyor.

Aynı sorunu bende yaşıyorum örnek vermem gerekirse 10 dk lık CS:GO deathmatch de kartın frekansı 2050 1900 1600 gibi zigzaglar çizerek ilerliyor sürekli bazen 3 4 dk sabit 1900 kalıyor artıyor azalıyor. PSU güç dalgalanmasından mı yoksa ekran kartında sıkıntı olduğundan mı böyle oluyor acaba?
Kart ROG STRIX OC 2060 / değerleri GPU Tweak llden görüntülüyorum.

@Fatih un
Doğru sonucu almak için furmak ile denemeniz lazım. Oyun içinde düşmesi normal sayılabilir. Oyunun daha az güç gerektiren sahne veya kısımları oluyor çünkü. Furmak programını çalıştırıp GPU-Z ile bakmanızı tavsiye ederim.

Tamamdır kontrol edeceğim bir sorum daha olacak 7 aydır kullandığım kartta son 1 haftadir Coil Whine baş gösterdi. Bunun sebebi nedir bu sorun sonradan oluşabiliyor mu?

Tamamdır kontrol edeceğim bir sorum daha olacak 7 aydır kullandığım kartta son 1 haftadir Coil Whine baş gösterdi. Bunun sebebi nedir bu sorun sonradan oluşabiliyor mu?
Sonradan oluşabiliyor. Çözüm yöntemi yok sanırım. Çok rahatsız ediyorsa ve garantisi varsa en iyisi garantiye verin.

Teşekkür ederim kasa çok yakın olduğu için rahatsız ediyor mouse scrollu çevirdiğimde bile ses dalgalnıyordu. Vatan Bilgisayar'a vereceğim en kısa sürede teşekkür ederim yardımların için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı