Ekran Kartımın Isınma Sorunu

astin2626

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Ben aktif olarak CS:GO oyunu oynamaktayım. Ve bu oyunu 800x600 olarak en düşük ayarlarda oynamataktayım. Ancak ekran kartım biraz fazla ısınıyor. Boştayken bile 70-80 derece oyuna girince 90 derece buluyor bunun sebebi nedir. Buyrun sistemim bu şekildedir ;
İşletim Sistemi: Win 8.1 Pro x64 / İşlemci: Intel® Pentium® Dual-Core CPU E6600 @ 3.06GHz
Ekran kartı: Atı Radeon 4350 / Anakart: Fujitsu D3041-A1

Dipnot: Windows update'lerin hepsi yapılmış durumda. Bütün driverler kendi sitelerinden doğru bir şekilde kurulmuş durumda. Bilgisayarımı günde 5-6 defa ccleaner ile temizliyorum ve diskini birleştirip, diskini temizliyorum (windowsun disk temizleme aracı ve disk birleştirme aracını kullanıyorum). İşlem merkezinden günlük bakım yapıyorum. Window 8.1 ise bu siteden indirerek orjinal keyim ile etkinleştirdim.
Sorun sizce nedir ?

Hocam öncelikle ekran kartın ısınıyorsa bunun çözümünü disk temizleme değil de kasa temizleme ile halletmelisin bence :) Tozlanma vardır kuvvetle muhtemel. En baştan beri bilgisayarının ısınma problemi varsa da, ya fanlarından bazılarının güç kaynağı ile bağlantısı yapılmamış olabilir. Ya da soğutucuların yetersiz kalıyor olabilir. Bence grafik kartını sök bir kontrol et fanlarının arasını. Muhtemelen baya bir toz çıkacaktır.

Daha 2 hafta önce adam akıllı temizlemiştim kasanın içini dışını, bilgisayarlığı ve çevresini çok tozlanacağını düşünmüyorum ancak yarın sabah kasayı açıp bir güzel temizleyeceğim başka bir öneriniz varmıdır ? Kasayı falan yan çevirin diyorlar ? Ne diyorsunuz ?

En başından beri böyle ısınma sorunu yoktu bu arada

Temizliklerini yaptıysanız benim önerim kasanın yan kapağı açık ve görebileceğiniz bir şekilde çalıştırın bir defa. Fanları kontrol edin özellikle egzoz fan ve grafik kartının fanını. Çalıştığına emin olun. Çünkü en baştan böyle değilse, ve temizliğini yaptıysanız benim aklıma bu geliyor. Fanlardan biri yada bazıları çalışmıyor olabilir. PSU ya bağladığınıza da emin olun insanlık hali unutabiliriz.

Dediğim gibi yarın bir açacağım kasayı bakacağım durumuna güzelce bir temizlerim ancak benim aklıma şu geliyor bu fanlar varya bunları ben sökmüştüm ikisinide ters takmış olma ihtimalim varmı ?
Normalde fanlar havayı kasanın içerisinemi verir yoksa dışarısınamı verir ?

Normalde fanın çalışma prensibi içerideki sıcak havayı dışarı atma şeklindedir. Ama dışarıdaki havayı içeri verse de yanılmıyorsam bir sıkıntı çıkmaz. Yani ha Hasan Çavuş, ha Çavuş Hasan :)

Öyle diyorsunuz ancak bir çok kişi farklı şeyler söylüyorlar kafam karıştı açıkcası biraz yardımcı olursanız sevinirim.
Benim kasamın yan tarafı şu şekildedir. Orada görünen boruda bulunmaktadır.
Lp9O4Z.jpg

Kasamın arka tarafı ise şu şekildedir ve güç kaynağı hariç 2 adet fan bulunmaktadır sanırım bu resimde ki fana egzoz fan deniliyor. Not: Aşşağıdaki fan yukarıdaki ise güç kaynağıdır.
rgPJV3.jpg

Bugün kasahyı söktüm adam akıllı her yerini temizledim ama temizlerken bazı parçaları söktüm tabi daha sonra herşeyi geri taktım çalıştırdım bilgisayarı ekranım gelmiyor. Bu arada ekran kartının fanını falanda temizledim temiz bir fırça ilede fırçalamıştım. Arkadaşlar neden ekranım gelmıyor yardımcı olurmusunuz ?

Bilgisayardan bip seleri geliyordu. Ve bu yüzden ekran kartımın yada ram'in bozulmuş olabileceğini düşündüm. Bu yüzden ekran kartımı ve ram'i arkadaşımda denedim. Ekran kartım çalışmadı ancak ram'im çalışmıştı. Daha sonra eve geldiğimde ram'i taktım ve ekran kartımı montelemedim. Ve daha sonra bilgisayarımda bir tane daha ekran kartı girişi olduğunu farkettim ve ona taktım görüntü geldi şu anda takır takır çalışıyor. Yakın bir zamanda ise ekran kartı almayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı