Ekran kartına güç gitmiyor

batyouone01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bu sıralar işlemcim fazla ısınıyordu ve nedenini merak edince araştırdım. Overclock olarak gelmiş bana. BIOS'tan sorunu hallettim. Ayaları kaydet çık deyince bir daha ekran kartına güç gitmedi. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

BIOS pilini çıkar tak işlemci modelin nedir çok ısınmasına karşın overclock değil undervolt yap işlemci modelini söyle yardımcı oluyum BIOS ayarlarını değiştirince gelmediyse pili çıkarıp BIOS'u resetleyince ekran gelir.

Hocam BIOS ayarları demişken ben BIOS'da bir hatalı ayar yaptım. PC bozuldu ekran gitti. Tamirci yeniden BIOS yazdı ama tamirden sonra jak girişlerinden ses gelmemeye. Başladı sebebi nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3:21'den itibaren izle dostum BIOS'u Advanced mode a alarak adamdaki olan yerler gözükür.

Hocam BIOS ayarları demişken ben BIOS'da bir hatalı ayar yaptım. PC bozuldu ekran gitti. Tamirci yeniden BIOS yazdı ama tamirden sonra jak girişlerinden ses gelmemeye. Başladı sebebi nedir?

Tamirci dediğin garanti mi yoksa sokak bilgisayarcısı falan mı sokak bilgisayarcısıysa ses kartın çalınmış olabilir güvenmemek lazım o konuyu bilmiyorum jaklardan ses gelmiyorsa o kadar önemli değil ama jaklara taktığın kulaklıktan ses gelmiyorsa ses kartınla ilgili bir problem olabilir veya PSU'dan gelen kablolardan bazıları takılmamış olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

3:21'den itibaren izle dostum BIOS'u Advanced mode a alarak adamdaki olan yerler gözükür.

Tamirci dediğin garanti mi yoksa sokak bilgisayarcısı falan mı sokak bilgisayarcısıysa ses kartın çalınmış olabilir güvenmemek lazım o konuyu bilmiyorum jaklardan ses gelmiyorsa o kadar önemli değil ama jaklara taktığın kulaklıktan ses gelmiyorsa ses kartınla ilgili bir problem olabilir veya PSU'dan gelen kablolardan bazıları takılmamış olabilir.

Gittiğim yer sıradan bilgisayarcı ama bayağı dürüst ve kaliteli. Kullandığım kulaklıkda bir sorun yok. Ama bilgisayarın jak girişine takınca böyle çok az bir cızırtı sesi var. Duyulmayacak seviyede mecbur gittim USB ses kartı aldım. Ama feci seviyede bir kalitesizlik söz konusu

Gittiğim yer sıradan bilgisayarcı ama bayağı dürüst ve kaliteli. Kullandığım kulaklıkda bir sorun yok. Ama bilgisayarın jak girişine takınca böyle çok az bir cızırtı sesi var. Duyulmayacak seviyede mecbur gittim USB ses kartı aldım.

Ses kartı zarar görmüş olabilir dediğim gibi veya PSU'dan anakarta yayılan kablolardan birisi tam oturmamış olabilir kontrol etmek gerek tabii.

Video da dediğiniz kısımdan itibaren hepsini yaptım. Ama attığım fotoğrafta imlecimin olduğu yer adamda 0.900 gibi bir rakamda iken bende böyle. Bunun bir sorunu olur mu?

Dosya Ekleri

• IMG20230305011954.jpg
    IMG20230305011954.jpg
    192,9 KB · Görüntüleme: 22

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı