Burhan Selvi
Hectopat
Daha fazla
merhaba, ben OC işlemini bilinçsiz bir şekilde yapıyordum. Msi afterburner adlı programını kullanıyorum, GTA V'e girmeden önce bütün ayarları ( fan hariç ) full'e getiriyordum. Biraz önce gfx_d3d_init gibi bi hata verip oyun kapandı ve ardından görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu diye bir mesaj belirdi. Ben de hemen bilgisayarı kapattım. Şimdi açtım bi sorun yok gibi ama, bi zarar görmüş olabilir mi? Of ya bi daha hiç kurcalamıycam :S
Son çıkan ekran kartlarının yazılımlarında o.c modu falan var ama o.c zararlı diye biliyorum eğer o son çıkan kartlara zarar vermiyorsa eski kartlar neden o.c yapılınca zarar görüyor bunun hakkında bilgi edinmek istiyorum.
- O.c yapılırsa ne kadar ne oranla yapılmalı ?
- Ekran kartının fan devirini %100'de çalıştırmak karta veya fana zararı olur mu ?
merhaba, ben OC işlemini bilinçsiz bir şekilde yapıyordum. Msi afterburner adlı programını kullanıyorum, GTA V'e girmeden önce bütün ayarları ( fan hariç ) full'e getiriyordum. Biraz önce gfx_d3d_init gibi bi hata verip oyun kapandı ve ardından görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu diye bir mesaj belirdi. Ben de hemen bilgisayarı kapattım. Şimdi açtım bi sorun yok gibi ama, bi zarar görmüş olabilir mi? Of ya bi daha hiç kurcalamıycam :S
Voltaj vermediysen ekran kartın yeterli gücü çekememiştir, voltaj ayarlarına ulaşmak mesele zaten, çalışıyorsa korkma hiçbirşey olmaz.merhaba, ben OC işlemini bilinçsiz bir şekilde yapıyordum. Msi afterburner adlı programını kullanıyorum, GTA V'e girmeden önce bütün ayarları ( fan hariç ) full'e getiriyordum. Biraz önce gfx_d3d_init gibi bi hata verip oyun kapandı ve ardından görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu diye bir mesaj belirdi. Ben de hemen bilgisayarı kapattım. Şimdi açtım bi sorun yok gibi ama, bi zarar görmüş olabilir mi? Of ya bi daha hiç kurcalamıycam :S