Ekran kartına OC yapmak ne gibi sorunlara yol açar?

i7 5960X yakmakkötü olmuş hâlâ taş gibi işlemci.
Bende 2 hafta önce 7980xe vardı nedense 4 çitlemelik 5 izlek çalılıyodu
En sonunda sinirlemip jilrtleyince çöp oldu7
Bende bi sorun vsr herhalde sahip olduğum büütn x işlemciler max 5 çitlemelik açık oluyo

Eki Görüntüle 678719
Süresini nasıl ayarlayacağım FurMark'ta? Diğer kişilerinkine göre 400-500 puan fark var.

FurMark ile performansı karşılaştırırsan, 970'in 1650S'i geçtiğini görebilirsin.
En iyi test budur ve DX 12 testi.

Hocam yapmayın ciddi uğraş ve bilgi istiyor. İlk defa yapacaksanız yakma ihtimaliniz bile var. Yani anlamıyorum kartınız gayet iyi neden OC yapıyorsunuz?

5600 XT ile şimdiye kadar en fazla %3 performans artışı yaşayan görmüştüm. Sizde performans artışı ne kadar?

RX 580 8 GB

Gerçekten kötü olmuş . Geçmiş olsun.

RX 580 için sanırım bellek frekansını 2200-2250'ye kadar çıkarabilirsin en fazla, GPU frekansı ise 1500 MHz falan fakat stock halde bile WattMan sorunları çıkarabilen kartlara voltaj vermeden OC yapmanı önermem ki kartı eline alma ihtimalin olmasının yanında OC potansiyeli zaten pek yok.

Son düzenleme:
6-7 fps fark etti.

RX 580 için diyorsanız ortalama olarak o kadar fark ettiyse % olarak hesaplayınca kaç? Bu arada en iyi modelde sanırım en fazla %10 performans artışı olabiliyor. Yani 200 FPS yerine 206 FPS mi yoksa 50 FPS yerine 56 FPS mi?
50 fps yerine 56. Güç limitini sona fulledim. Belki performansı etkilemiştir oda.

Yüksek FPS kazancına karşılık az artan ısı farkı ilk etapta yanıltıcı olabilir. Kart kimisinde hemen sorun yaşatır kimisinde zamanla yaşatabilir. Atıyorum beş sene sorunsuz kullanacakken overclock yüzünden bu süre üç seneye düşebilir.

Elbette dönüp dolaşacağımız bir diğer husus ise şans faktörüdür. Kimisi overclock yapar resmen kartın suyunu çıkarır ama kart bana mısın demez kimisi aynı kartı stok hızla kullanmakla yetinmez gider üstüne fanı otomatikten sona hıza alır yine de beklenenden erken arızalanır. Burada olay şans faktörünü hesaba katmazsak arıza yapma ihtimallerini olabildiğince azaltmakta bitiyor.

Overclock mu yapacaksın kasanın iyi bir hava sirkülasyonu olmalı, en ufak bir arıza da başını ellerinin arasına alıp bilgisayarcı aramadan yaşanan sorunu çözme kabiliyeti kullanıcıda bulunmalıdır. Overclock körü körüne yapılmaz. İhtiyaç varsa yapılır kullanıcı her türlü sonuca katlanmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…