Ekran kartına oyun içerisinde sıcaklık sınırı koyma

Laptopları bilmiyorum fakat benim önceki kartımın fanları %100 çalışıyordu. Otomatik olarak 1 yıl olmadan elimde kaldı. Kartı aldığım ilk günden beri %100 çalışıyordu.


Hava akışını düzeltsin. Kartında termal macununu yenilesin. Kasayı da hava alacak bir yere koysun. 1 tane fanla soğutmaya çalışıyorsa zaten soğumaz.
Termal macun ve hava akışı konusunda söylendiğim bir şey yok zaten. Onlar zaten yapılması gereken şeyler. Aynı şekilde fan bakımını da yapmak öyle... Benim söylendiğim durum senin "%100 güçte fanlar bozulur." demiş olmanda.

Benim de laptobum vardı. Şu an masaüstü var. Sen o fanları ne güçte kullanırsan kullan; eğer ki sen o fanın bakımlarını yapmazsan (Garantiliyse serviste.) zaten o fan illaki bozulur. Zamanla tozlanır, yağsız kalır filan. Fanlarda en istenmeyen şey balansının bozulması. Bu da ya aşırı tozlandığı için, ya da yağsız kaldığı için olur genellikle.
Termal macun ve hava akışı kadar fan sağlığı da önemli. Bunu da bakımlarını yaparak -ya da serviste yaptırarak- sağlarsın.
 
Zaten 90 derece otomatik olarak kart kendini %100 almaz mı?
Tabii alması gerekir. Cihaz laptop olduğu için o sıcaklıklarda fanlar %100'de çalışıyordur zaten, masaüstü bilgisayarlarda 90 derece GPU sıcaklığıa çıkmak pek mümkün değildir. Konu sahibinin bilgisayarında sorunun başka bir yerde olması mümkün, o yüzden ilk olarak fan temizliği ve termal macun değişimi yapması sorunu daha rahat teşhis edebilmek için önemli.
 
Zaten 90 derece otomatik olarak kart kendini %100 almaz mı?
Evet %100 olur. Ama senden şunun cevabını istiyorum. Hani laptopların bazılarında işlemci ve ekran kartı, ekran kartlarında da GPU işlemci PCB'ye gömülü, yani lehimli olarak geliyor ya, sürekli yüksek sıcaklıklarda -80°C ve üstü- bunlara ne olduğunu anlatır mısın bi' ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı